Saytın Ən varlısı ol : Malena - 5 manat
close
Sayta Daxil Olun!
Mövzu: __♥♥ TORT BİŞİREK♥♥__ qizlar movzuya))))
**FoRbiddeN_AnGeL** [Off] (06.09.2015 / 09:57)
:))
Paxlava...
Xemir ucun:
1kq un
3yumurta
250qr kere yagi
1st sud
2x/q xama
1c/q quru maya
Duz
Iclik ucun:
1kq qoz lepesi
900qr pesok
3/1 c/q hil
Yaglamaq ucun:
400-450qr kere yagi
Serbeti ucun:
2st pesok
1st su
Uzeri ucun:
2yumurta sarisi
Findiq
Hazirlanmasi:
Sudu iliq qizdiririq, yagi eridirik,mayani iliq suda qarisdiririq 5-10deqiqe qalir kopuklenir. Unun ortasina xemir ucun erzaqlari elave edib yumsaq xemir yogururuq ve acimaga qoyuruq. Serbetini,icliyini hazirlayiriq,yagini eridirik.
Xemir aciyandan sonra 12hisseye boluruk 2kundeni boyuk qalanlarini balaca kundeleyirik. Boyuk kundeni alti ucun yayiriq iclik sepib o biri qatlari seririk en uste ise yene boyuk kundeni yayib seririk romb seklinde kesib yarim saat saxlayiriq. Sonra yumurtalayib findiqlari(badam ve ya qozda olar)duzuruk 180derecede ustu biraz qizarana kimi bisiririk. Sonra cixarib yagini tokuruk dereceni 150ye qoyuruq uzu tam qizarana yaxin serbetini tokuruk.
Her iki halda aralari bicaqla yeniden gedirik. Serbeti tokdukden sonra sobada 3-5deqiqe saxlayib gotururuk.
Qeyd:
Paxlavanin uzerinin pariltili olmasi ucun serbetden biraz goturub 1x/q bal ile eridib hazir olan isti paxlavalarin uzerine firca ile cekirik))
:))
Paxlava...
Xemir ucun:
1kq un
3yumurta
250qr kere yagi
1st sud
2x/q xama
1c/q quru maya
Duz
Iclik ucun:
1kq qoz lepesi
900qr pesok
3/1 c/q hil
Yaglamaq ucun:
400-450qr kere yagi
Serbeti ucun:
2st pesok
1st su
Uzeri ucun:
2yumurta sarisi
Findiq
Hazirlanmasi:
Sudu iliq qizdiririq, yagi eridirik,mayani iliq suda qarisdiririq 5-10deqiqe qalir kopuklenir. Unun ortasina xemir ucun erzaqlari elave edib yumsaq xemir yogururuq ve acimaga qoyuruq. Serbetini,icliyini hazirlayiriq,yagini eridirik.
Xemir aciyandan sonra 12hisseye boluruk 2kundeni boyuk qalanlarini balaca kundeleyirik. Boyuk kundeni alti ucun yayiriq iclik sepib o biri qatlari seririk en uste ise yene boyuk kundeni yayib seririk romb seklinde kesib yarim saat saxlayiriq. Sonra yumurtalayib findiqlari(badam ve ya qozda olar)duzuruk 180derecede ustu biraz qizarana kimi bisiririk. Sonra cixarib yagini tokuruk dereceni 150ye qoyuruq uzu tam qizarana yaxin serbetini tokuruk.
Her iki halda aralari bicaqla yeniden gedirik. Serbeti tokdukden sonra sobada 3-5deqiqe saxlayib gotururuk.
Qeyd:
Paxlavanin uzerinin pariltili olmasi ucun serbetden biraz goturub 1x/q bal ile eridib hazir olan isti paxlavalarin uzerine firca ile cekirik))
Onlayn Tanışlıq: 4172 / 1547