Saytın Ən varlısı ol : Gaudens - 25 manat
close
Sayta Daxil Olun!
Mövzu: __♥♥ TORT BİŞİREK♥♥__ qizlar movzuya))))
R*A*G*I*N (02.09.2017/13:21)Xəmiri 9-12 hissəyə bölüb kündələ (kundenin sayi tortun formasindan asilir)Kündələri sellofana büküb 2 saatlığa soyuducuda saxla.
reseptini yazda mende bisirim
Xəmir soyuduqdan sonra bişirilməyə götur.
Sobanı 200Cdək qızrıb.
Kündələri bir-bir bişir. Bunun üçün hər kündəni oxlovla təxminən 28 sm-lik dairevi nazik-nazik açib( Formanızın ölçüləri fərqlidirsə, layların ölçüsünü ona görə et) Laylar nazik olmalıdır, Açdığın layi soba listinde biwir (formanı yağlama!). Əgər cırılan yerləri varsa, xəmirlə yapışdır. Layın üstünü çəngəllə 3-4 yerdən deş, Bunu ona görə etki, xəmir sobada çox qabarmasın. Qabarsa da, narahat olma
Hər layı 6-8 dəqiqə ərzində üstü bir az qızarana qədər bişir. Tez-tez bax ki, yanmasınlar. Hazır layın üstü yarı ağ, yarı qızarmış yamaqlar şəklində olacaq ki, bu, belə də olmalıdır. Bütün kündələri eyni şəkildə açıb bişirin. eyni olsun deye formani xemirin ustunde kese bilersen .Bişən layları ehtiyatla bir-birinin üstünə yığ. Ən çox bişən və ya qırılan layı ovub kənara qoy, bu ovuntunu sonra tortun üstünə səpərsen.
layları aralarına bol-bol krem çəkmək şərtilə üst-üstə yığın. Layların qabarıqları varsa, onları çəngəllə deşe bilrsen. Kremi layların kənarlarına daha da bol çək, çünki tortun kənarları ən çətin yumuşalandır.
Kənara qoyduğun ovuntunun bir hissəsini tortun üstünə, digər hissəsini isə kənarlarına səp. Tortun kənarları bir o qədər səliqəli deyilsə, onda ora ovuntu səpmə. Gözlə tort yumuşalsın, sonra kənarlarını bıçaqla kəsib düzədib və ovuntu səpərsən. tort ən az 7-8 saat ərzində və ya gecədən səhərədək otaq hərarətində yumuşalsın. Yumuşaldığında Napoleon tortu hazırdır. Nuş olsun kim hazilamaq istese.
)Onlayn Tanışlıq: 1097 / 1427
