canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qonaqdan ac olduğunu soruşmaq olarmı?

Cavab: Hezret Peyğember (s) buyurur: «Qonaq behişt beledçisidir»("Biharul-Envar" c.75,seh. 460). Qonağa ehtiram gösterilmesi o qeder ehemiyyetlidir ki, İslam qonağı semadan enmiş hediyye kimi teqdim edir. Hezret Peyğember (s) buyurur: «Qonaq öz ruzisi ile gelir ve ailenin günahlarını özü ile aparır».
Qonağa böyük ehemiyyet verilmesi ile yanaşı, onu temteraqla qebul etmek nehy olunur. İslam qonağın sade şekilde qebul edilmesini tövsiye ederek meslehet görür ki, ev sahibi olanını müzayiqe etmesin, qonaq bunda artıq qebulun intizarında olmasın.
İmam Sadiq (e) buyurur: «Qonaqdan yemek yeyib-içmeyeceyini soruşmayın. İmkan çatan hedde süfre açın»("Biharul-Envar" c.75, seh. 455). Açılmış süfreni kasıb bilerek, tehqir etmek caiz deyil. «Size layiq süfre aça bilmedim» demek olmaz. İmam Sadiq (e) buyurur: «Açılmış süfreni eskik bilen ev sahibi ve qonaq azğındır».
Qonağın da öz vezifeleri vardır. Qonaq ona gösterilen yerde oturmalı, ev sahibinin narahatçılığınasebeb olacaq hereketlere yol vermemelidir.


Şerhler:
NURI-ZEHRA [OFF] (01.04.2014 / 22:41)
Allah razi olsun
Elhemdulillah الله [OFF] (30.03.2014 / 14:16)
Allah seni guldursun qardash ))))
A_S_I_O_G [OFF] (30.03.2014 / 14:09)
onu bize gelen qonaqlara demek lazimdire)eee,her seye burunlarini soxurlar.ellerine saqliq,Ellah hec bir evi qonaqsiz etmesin Amin.Qonaq evin zinetidir.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6874 / 1262