canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Gizli sedeqe Allahın qezeb ateşini söndürer

Hezret Eli ibni Hüseyn (e) Şeban ayının 5-de 38-ci hicri ilinde Medinede dünyaya gelmişdir. İmam Seccad (e) Ehli-beyt (e) üçün en ağır zamanlarda yaşamışdır. İmam (e) hele kiçik yaşlarından İmam Elinin (e) hökumeti zamanı baş veren belaların şahidi olmuşdur. O, üç yaşında olan zaman İmam Eli (e) şehadete çatmışdı. O, dünyaya gelen zaman babası İmam Eli (e) Cemel döyüşünde çetinliklerle üz-üze idi. Ondan sonra ise atası İmam Hüseyn (e) ile bir yerde ruzigarın ağır günlerinin şahidi olmuşdu. (Avini saytı)
O, bütün bu eziyyetleri keçmişdi ve bu müsibetler o zaman en zirve nöqtesine çatır ki, Yezidin (len) ordusu Medineye daxil olur. Hezret Peyğemberin (s) heremine girib atlarını orada bağlamışdılar. Sonra da ağır qetller töretmişdiler. Bu şeherin ve heremin hörmetine xeyanet etmişdiler.
İmam Seccad (e) Beni-Ümeyye ile mübarize üçün dua yolunu seçir. Hezretin (e) duaları dövrünün hadiselerini açıqlayır. İmamdan bize yadigar qalan “Sehifeyi-Seccadiyye” kitabı Ali-Muhemmed (e) Zeburu adı ile meşhurdur. İslam dünyası üçün misilsiz bir eserdir. Quran ve “Nehcul-belağe”den sonra onun kimi ezemetli kitab tapılmaz.
İmam (e) öz atası ve babası kimi infaq ehli idi. İmam (e) Medinenin yüz yoxsul alesinin dolanışığını öz öhdesine götürmüşdü. Bu insanlar kimin terefinden himaye olunduqlarını heç bir zaman bilmediler. İmam (e) şehid olandan sonra başa düşdüler ki, bu, İmam Seccad (e) imiş. O, gece vaxtı öz babası kimi yemek zenbilini çiynine alar ve yoxsulların evine aparardı. O, buyurardı: “Gizli sedeqe Allahın qezeb ateşini söndürer”.
Eli ibni Tavus neql edir ki, İmam Seccad (e) Ramazan ayının axır gecesinde 20 qulu azad eder ve buyurardı: “İsteyirem ki, Allah görsün ki, men dünyada öz qullarımı azad edirem. Belke meni Qiyamet günü cehennem ateşinden azad eder”.
O, heç bir xidmetçisini bir ilden çox saxlamazdı. Eger qulu ilin evvelinde alırdısa, onu Fitr bayramında azad edirdi. Qara derili qullar alardı ve onları hecc merasimine getirerdi. Onları azad eder ve onlara


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7156 / 1228