canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
niwanli nece mudet qalmaq olar??

Es-selemu aleykum ve rahmetullahi ve beraketuh. İslam Şerietine uyğun Nişanlanmaq olar? Ve Şertleri necedir? Nişan hökmü varsa, nişanlı neçe müddet qalmaq olar? Cezake Allahu xayran. Es-selemu aleykum ve rahmetullahi ve beraketuh.
Ve aleykumus-selemu ve rahmetullahi ve beraketuhu.
İslam dinine göre nişanlanma mövcuddur. Nişanlanmanın iki şerti vardır.
1. Gerek nişanlanmaq istediyin qız şeriete göre sene halal sayılsın. Uca Allah buyurur: “Size analarınız, qızlarınız, bacılarınız, bibileriniz, xalalarınız, qardaş qızları, bacı qızları, sizi emizdiren süd analarınız, süd bacılarınız, arvadlarınızın anaları, yaxınlıq etdiyiniz qadınlarınızın himayenizde olan qızları, – yox eger o qadınlarla yaxınlıq etmemişsinizse, onda onların qızları ile evlenmeyiniz size günah deyildir, – öz belinizden gelen oğullarınızın arvadları ile evlenmek ve iki bacını birlikde almaq haram edildi. Olub-keçenler ise artıq keçmişdir. Heqiqeten, Allah Bağışlayandır, Rehmlidir. Sahib olduğunuz cariyeler istisna olmaqla erli qadınları almaq da size haram edildi. Allahın size buyurduğu hökmü beledir. Bunlardan başqaları ile, öz malınızla, nikah etmekle, zinakarlığa yol vermeden evlenmeyiniz size halal edildi. Evlendiyiniz qadınlardan zövq aldığınıza göre onlara, vacib buyurulmuş mehrlerini verin. Bu mehr müeyyen edildikden sonra öz aranızda razılaşdığınız şeye göre size heç bir günah olmaz. Heqiqeten, Allah Bilendir, Hikmet sahibidir.” (en-Nisa suresi, 23-24).
2. Nişanlanmaq istediyin qıza sen elçi gönderdiyin zaman başqası ile nişanlı olmasın ve ya başqası ona elçi göndermiş olmasın. Revayet edilir ki, ibn Ömer (radiyallahu anhu) demişdir: “Peyğember (sellallahu aleyhi ve sellem) birinizin qardaşının alveri üstünden alver etmesini, habele qardaşının nişan qoyduğu qıza, evvelki nişanlısı ondan imtina edenedek ve ya ona izn verenedek nişan aparmasını qadağan etmişdir.” (el-Buxari, 5142).
Nişanlı qalmağa geldikde ise bunun üçün xüsusi bir müddet yoxdur. Yeni nişanlı qalmaq üçün şerietimiz ne az,


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7161 / 1198