canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Cumeniz mubarek olsun Amin

Xeyirli, Nurlu Cumeler arzulayiram

Bu gün müselmanlar üçün müqeddes sayılır. Allahın Resulu (s.e.s.) bele buyurmuşdur:

Üzerine güneşin doğduğu en xeyirli gün Cüme günüdür. O gün Adem (e.) yaradılmış, o gün cennete daxil olmuş, o gün yere endirilmiş, o gün tövbesi qebul edilmiş, o gün ölmüşdür. O gün qiyamet qopar ve o gün cennetdekilerin Allah-Tealanı anma günüdür.”

Müselmanlar üçün Cüme günlerin en yaxşısı, heftenin tacıdır. Hedisde deyildiyine göre, qiyamet de cüme günü qopacaqdır. Ele buna göre de, cüme günü heyvanlar gün çıxandan gün batana qeder qorxu içinde olur.

Mehz bu günde müeyyen bir vaxt var ki, hemin radelerde dua edenin duası qebul olunar.

Allah mübarek cüme gününde bizim ümmete hidayet vermişdir. İki cüme arası kiçik günahların bağışlanması ve bunlardan başqa bir sıra fezilete malikdir.

Cüme günü günlerin en hörmetlisidir. Cüme günü günlerin ağasıdır ve o Allah-Taalanın yanında Qurban ve Fitr gününden de hörmetlidir.

Her cüme günü öz aile üzvlerinize bir az teze meyve nübar edin ki, cümenin gelmesine sevinsinler. Hem xeyir, hem de şer cüme günü ikiqat artar.

Cüme günü sedeqe(nin savabı) ikiqat artar. Çünki cüme günü diger günlerden üstündür.Şehadet veren cüme günü, şehadet verilen ise Erefe günüdür.

Allahın Peyğemberi (s.e.s.) buyurmuşdur: «Ey Eli! İnsanlar her yeddi günden bir özlerini yumalıdır. Buna göre de, hetta onun suyunu tedarük görmek üçün gününün yemeyini satıb ac qalmalı olsan bele her cüme qüsl et! Çünki, cüme qüslundan üstün olan bir müsteheb emel yoxdur» (Biharul-envar, c.81, seh.129, hedis 18).

Cüme namazından sonra isteyen işine geder, çalışar. Cüme namazı vaxtı alış-veriş günahdır. Bununla bağlı Qurani- Kerimde "Cüme” suresi de nazil olub ...


Şerhler:
DiLSZ oL aMa YaLaNCi oLMa [OFF] (22.01.2016 / 09:32)
Ədalətin bərqərar olacağı Mübarək bir Cümə görmək nəsibimiz olsun ...
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7226 / 1341