canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qidalari duzgun vaxtda yeyin

Düzgün qidalanma gün erzinde yeyeceyiniz erzaqları hezm olma prinsipine göre düzgün vaxtlarda bölüşdürmek demekdir. Seherin qidası ayrı, axşamın yemeyi ayrıdır.

Her erzağın uyğun saatını teqdim edirem.


Qehve

Filmlerdeki kimi bir fincan qehve ile güne başlamaq filmlerde gözel görüne biler, real heyatda ise size mede yanğısı, qastrit, bağırsaq qıcıqlanmasından başqa bir şey vermeyecek.

Qehve axşamüstü ve axşam, yuxudan 2-3 saat evvel içile biler. Bu günboyu yığılmış neqativi aradan qaldırıb, ehvalı düzeldecek.


Yağlı et


İster quzu, qoyun, dana, donuz eti olsun, bunların hezmi üçün 4-5 saat lazımdır. Proteinle zengin qidalar günorta yeyilmelidir. Bu sizin iş gücünüzü de artırar. Axşam et yemek yuxunu pozur.


Sıyıqlar


Bütün sıyıqlar, xüsusen yarma sıyıqları seher yeyilmelidir. O, medenin selikli qişasını örtür, müdafie edir, turşuluqdan qoruyur.

Hemçinin orqanizmi faydalı elementlerle temin edir.


Yumurta


Gün erzinde toxluq hissi yaradır, demeli, seherler, en geci saat 11-12de yeyile biler. Amma yaxşı olar ki, suda bişmiş yumurta yeyesiz.


İsti şorbalar


Sovet dövründen nahara ilk olaraq şorba verilmesi yaxşı enenedir. Amma dietoloqlar şorbanın axşam yemeyine yeyilmesini meslehet görür. Çünki bu sakitleşmeye, yaxşı yatmağa kömek eder. Hem de axşama şorba yemek piylenme yaratmır. Amma axşama noxud, merci, paxlalı şorba olmaz


Sitrus meyveleri


Acqarına, seher yemek qeti olmaz. En yaxşı qebul saatı gündüz 11-12, 3-4 arasıdır.


Çörek


1 dilim seher, bir dilim de günorta yemek bağırsaqlar üçün yaxşıdır, hem de enerji verir. Axşama ise qaba undan makaron, pasta yeye bilersiz.


Terevezler


Hem salatları, hem qarnir kimi bişmiş terevez günorta ve axşam 6-a kimi yeyile biler. Seher ve gece saatlarında terevezler meslehet deyil.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Pehriz - Qidalanma
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7523 / 767