canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ureye nece qaygi gostermeli

Ümumdünya Sehiyye Teşkilatına göre ürek-damar xestelikleri dünya miqyasında ölümün esas sebebi olaraq qalır. Bu fakt qan dövranı sisteminizin sağlamlığı haqqında düşünmek üçün kifayetdir. Üstelik ürek-damar xestelikleri ekser hallarda simptomsuz keçir, ilk narahatlıq ise ciddi neticelere sebeb ola biler.

Bu gün size üreyinize nece qayğı göstermeli olduğunuzu izah edeceyik: heyat üçün hansı faydalı verdişleri qazanmaq, hansından imtina etmek, müayinelerden ne vaxt keçmek ve ürek problemlerinin birinci elametleri. Layihe Respublika Diaqnostika Merkezinin (RDM) mütexessisleri ile birge hazırlanır.

En çox yayılmış ürek xestelikleri:

• stenokardiya

• aritmiya

• koroner ürek xesteliyi

• üreyin fibrilasiyası

• miokard infarktı

Bu xesteliklere tutulmamaq üçün aşağıda qeyd etdiklerimizi verdişiniz edin

Daimi fiziki aktivlik. İlk növbede idman haqqında düşünün. Qan damarlarının en esas düşmeni fiziki aktivliyin olmamasıdır. Hereketsiz heyat terzi sizin heyatınızı 3.9-7.2 il (çekinizden asılı olaraq) azaldacaq. Bu, her gün idman etmek üçün güclü bir arqumentdir. Ne etmek lazımdır?


Bu, orta yüklenme ola biler: texminen 5 km/s süretle yerime, 16 km/s-dek süretle velosiped sürme, su aerobikası. Bunu heftede 2,5-5 saat erzinde edin. Daha az boş vaxtınız varsa, intensiv bir aerobik yüklenme seçin: qaçış, üzgüçülük ve ya 16 km/s-den çox süretle velosiped sürmek. Bir hefte erzinde bu cür meşqler 75 deqiqeden 2,5 saata qeder kifayetdir. Ezeleleri güclendirmek üçün meşqleri de unutmayın: bu, idman zallarında meşqler, jim, turnik, trenajorlar ile meşqler ola biler. Bu meşqleri heftede en azı iki defe etmeye deyer. Orta, intensiv ve güc meşqlerini uyğunlaşdırmaq da olar, meşqleri hefte erzinde beraber bölüşdürmelisiniz.

Ayda bir ve ya iki defe meşq etmeyin netice vermeyeceyini anlamaq vacibdir. Her gün hereket etmeliyik, xüsusen günün çox hissesini işde bir yerde keçiririkse (bu, damar problemleri riskini ehemiyyetli derecede artırır). İdman ede


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Pehriz - Qidalanma
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7523 / 678