canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Usaq batareya udubsa ilk yardim usullari

Balaca uşaqlar etrafda olan eşyaları tek gözle deyil, ağızla da "tedqiq" etmeye xoşlayır.

Bu sebebden uşaqlar tez-tez kiçik eşyaları udur. Onların ekseriyyeti tebii yolu ile çıxır, lakin bezileri uşaq orqanizminde çox ciddi fesadlar törede biler.

Bele eşyalardan biri kiçik batareyalardır. Batareya ağız suyu ile reaksiyaya girenden derhal sonra çox güclü yeyici mehlul emele gelir ki, bu mehlul qida borusunu, nefes yollarını, ses telleri, iri damarlarda ağır zedelenmelere ve hetta uşağın ölümüne sebeb ola biler.

Valideynler bunu mütleq bilmeli ve uşaq batareyanı udduqda sonra onu derhal xestexanaya çatdırmalıdır. Batareya uşaq orqanizminden ne qeder tez xaric olunarsa, onun menfi tesiri de bir o qeder az olacaq.

Amerika alimleri araşdırma zamanı batareyanın orqanizme olan menfi tesirini azaldan vasite axtardıqda aşkar edibler ki, bal ve sukralfat adlı dermal bu menada en effektlidir. Alimler analara batareya udan uşağa derhal bal ve ya qeyd etdiyimiz dermanı vermeyi tövsiye edir. Uşaq xestexanaya çatdırılana qeder bal fasilelerle uşağa verilmelidir.


Amerika alimleri xeberdarlıq edir ki, batareyalar bütün diger tehlükeli eşyalar kimi uşağın eli çatmayar yerlerde saxlanılmalıdır. Her il yalnız ABŞ-da 2500 uşaq batareya udulması neticesinde xestexanalara düşür. Uşaqların bir hissesini xilas etmek mümkün olmur...


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İlk tibbi yardım
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 848