canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Azoospermiya

Azoospermiya – toxum mayesinde spermatozoidlerin olmaması ile xarakterize edilir. Sebebinden asılı olaraq obstruktiv ve qeyri-obstruktiv azoospermiya ayırd edilir. Azoospermiya tebii yolla, bezi hallarda ise kömekçi reproduktiv texnologiyanın kömeyile de döllenmenin mümkünsüzlüyü ile müşayiet olunur. Azoospermiya kişi reproduktiv statusunun müayinesi (USM, xayanın biopsiyası, hormonların seviyyesinin müeyyenleşdirilmesi, spermoqram, ASAT) ile diaqnostika olunur. Obstruktiv azoospermiya zamanı toxumçıxarıcı axarların keçiriciliyinin mikrocerrahi üsulla berpası; patologiyanın sekretor formalarında stimuleedici hormonal terapiya aparılır. Tebii yolla mayalanma mümkün olmadıqda EKM – ekstrakorporal mayalanma (İntrasitoplazmatik Sperm İnyeksiyası (İCSİ)) metoduna müraciet olunur.

Azoospermiya barede ümumi melumat
Azoospermiya eyakulyatda spermatozoidlerin olmaması ile elaqeli meydana çıxan kişi sonsuzluğunun formalarından biridir. Andrologiya ve urologiyda spermatogenezin pozulmasının bir neçe variantı ayırd edilir: oliqozoospermiya, astenozoospermiya, teratozoospermiya ve azoospermiya. Bundan başqa, patologiyanın kombinasiyalı gedişata malik formalarına (oliqoastenozoospermiya, oliqoteratozoospermiya, astenoteratozoospermiya ve s.) da rast gelinir. Kişilerde sonsuzluğa sebeb olan bütün amillerin texm. 10-20%-i azoospermiyanın payına düşür. Spermanın patologiyası, hemçinin azoospermiya kişi reproduktiv sağlamlığının pozulmasını eks etdirir. Buna göre de mütexessislerin esas seyleri mövcud veziyyetin sebeblerinin aşkarlanmasına ve def edilmesine yönlendirilmelidir.

Spermatogenezin fiziologiyası ve pozulması
Spermatogenez – kişi cinsi hüceyrelerinin yaranması ve yetişmesi prosesi pubertat dövründe başlayır ve qocalığın gec dövrlerinedek davam edir. Spermatozoidler xayanın qıvrım toxum kanallarında yaranır ve 3 ardıcıl fazadan – spermatozoidlerin proliferasiyası, meyozu ve spermiogenezinden ibaretdir. Proses 34°С temperaturda daha aktiv gedir. Bunu xayanın


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Androloji xestelikler
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 835