canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allopo akrodermatiti

Allopo akrodermatiti – patoloji prosesin etraflarda lokalizasiyası ile xarakterize olunan namelum etiologiyalı ve patogenezli pustulyoz xestelikdir. Klinik olaraq birleşmeye meyilli pustulalar şeklinde ilkin elementlerden ibaretdir. İlk növbede, bir qayda olaraq, elin baş barmağı, sonra ise diger barmaqlar, bilek ve pence zedelenir. Deri ödemli, göyümtül rengli; dırnaq yatağı qalınlaşmış, qabıqla örtülmüş; dırnaq lövhesi çirkli-sarı rengli olur; hereket ağrı töredir. Diaqnoz klinik tezahürler, histoloji melumatlara esasen qoyulur. Müalice simptomatik, antibakterial, iltihab eleyhine aparılır.

Allopo akrodermatiti barede ümumi melumat
Аllopo akrodermatiti esasında derinin iltihabı dayanan residivleşen gedişli akropustulyozdur. Bezi dermatoloqlar xesteliyi pustulyoz psoriazın ve ya Dyurinq dermatitinin növü kimi qebul etmeye meyillidir. Buna ilkin deri elemtleri – pustulalar esas verir. 1879-cu ilde Allopo 7 illik kliniki müşahidelerinin neticelerine esasen etrafların pustulyozunu tesvir etmiş ve onu Herb herpetik impetiqosunun “ekizi” hesab etmişdir. 1884-cü ilde L. Dyurinq pustulyozun başqa formaları haqda melumatları neşr etdi, ardınca P. Krokker ve R. Satton xesteliyi eyni ağacın budaqları kimi qiymetlendirdiler. Lakin müasir dermatologiya nöqteyi-nezerinden Allopo akrodermatiti serbest nozoloji vahid kimi adlandırılmaq hüququna malikdir. Bu, pustulların yalnız spesifik lokalizasiyası ile deyil, hem de dermatoz menşelli olması, ilkin elementlerin involyusiyası ile de tesdiqlenir. Mehz patologiyanın klinikasında tesvir olunan etrafların distal nahiyelerinin deri zadelenmeleri oxşar lokalizasiyalı müxtelif deri xestelikleri qrupuna “akrodermatit” adını verdi.

Allopo akrodermatitinin sebebleri
Dermatitin sebebleri, inkişaf mexanizmi sonadek öyrenilmeyib. Daha çox ehtimal olunan trofonevroz nezeriyyesidir. Trofonevroz nezeriyyesinin esasında vegetativ sinir sisteminin (VSS) patologiyası neticesinde toxumaların qidalanmasının pozulması dayanır. Deri


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Deri xestelikleri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 849