canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Anizokoriya

Anizokoriya – sağ ve sol göz bebeklerinin diametrlerinin müxtelifliyi ile tezahür eden oftalmoloji sindromdur; oftalmoloji ve nevroloji xesteliklerde müşahide olunur. Tezahür eden deyişiklikler mekan qavrayışının pozulması, göz önündeki tesvirin tehrifi, yüksek görme yorğunluğu ile müşayiet olunur. Diaqnostika bebek reaksiyalarının xüsusiyyetlerinin öyrenilmesi, gözlerin biomikroskopiyası, diafanoskopiya, M-xolinomimetiklerle müayineden ibaretdir. Müalice taktikası patologiyaya esasen müeyyenleşdirilir. Gözlerin travması cerrahi emeliyyata; sinir qanqlionlarının zedelenmesi neyrostimulyasiyaya gösterişdir. Qüzehli qişanın iltihabı zamanı antibakterial preparatlar ve QSİEP istifade olunur.

Anizokoriya barede ümumi melumat
Аnizokoriya – oftalmologiyada birbaşa görme orqanının zedelenmesi ve ya nevroloji pozulmanın mövcudluğuna delalet eden mühüm diaqnostik kriteriyadır. Bu veziyyetin yayılmasına dair statistika yoxdur. Patologiyaya istenilen yaşda rastlana biler, lakin bele defektler cavanlarda daha çox yaranır. Uşaqlarda uzunmüddetli aniozkoriya 34% hallarda refraksiya anomaliyası formasında ikincili ağırlaşmalara aid olunur. Bu patologiya kişiler ve qadınlar arasında 1:2 nisbetindedir. Bu, qadınlarda tonik Adi bebeyinin daha çox meydana çıxması ile elaqelidir.

Anizokoriyanın sebebleri
Anizokoriyanın sebebleri
Göz bebeklerinin qeyri-beraber ölçülerine kifayet qeder tez-tez rast gelinir. Lakin onun sebebini aydınlaşdırmağa her defe müveffeq olunmur; ona göre de bir çox kliniki hallar idiopatik formaya aid olunur. Bele patologiya göz qişalarının üzvi defektinin simptomu, hemçinin vegetativ sinir sisteminin patologiyaları ile elaqeli disfunksiya ola biler. Anizokoriyanın inkişafının esas sebebleri aşağıdakılardır:


Derman qebulu – M-xolinolitikler ve ya M-xolinomimetikler birterefli damcıladıldıqda göz bebeklerinin ölçüleri müveqqeti olaraq deyişir. Bele pozulma preparat orqanizmden eliminasiya olunana (kenarlaşana) ve ya antoqonistleri tetbiq olunana


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Göz xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 825