canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Göz miqreni

Göz miqreni müveqqeti xarakterli görme pozğunluğu şeklinde aura ile xarakterize olunan miqrendir. Onun klinik elametlerine seyrici skotoma, görme sahesinin ayrı-ayrı hisselerinin itirilmesi, fosfen (rengli lekeler) ve fotopsiya aiddir. Diaqnoz anamnestik melumatlar, obyektiv baxış, oftalmoskopiya, perimetriya, baş beyin damarlarının angioqrafiyası ve MRT-nin neticeleri esasında qoyulur. Simptomatik müalice analgetikler ve qeyri-steroid iltihab eleyhine preparatların tetbiqinden, trigger nöqtelerde periostal ve sümükdaxili blokadaların aparılmasından ibaretdir. Tutmalar arası dövrde profilaktik meqsedle nootrop, miorelaksant ve antidepressantlar teyin edilir.

Göz miqreni barede ümumi melumat
Göz miqreni ve ya seyrici skotoma – gözde heç bir üzvi deyişiklik olmadığı halda görme sahesinin itirilmesi ve spesifik görme aurası ile tezahür eden xestelikdir. Patologiya ilk defe ХІХ esrde Hyubert Eyri terefinden terefinden tesvir edilmişdir. Göz miqreni adeten cavan yaşlarda vegetativ sinir sisteminin labilliyi fonunda inkişaf edir. Seyrici skotoma qadın cinsinin nümayendeleri ve iş fealiyyeti elaqedar vizual yüklenmelere meruz qalan insanlar arasında daha geniş yayılmışdır. Xestelerde qısamüddetli spontan remissiyaya meyllik müşahide edilir. Tutmanın en yüksek heddinden görmenin itirilmesi mümkündür.

Göz miqreninin yaranma sebebleri
Göz miqreninin sebebleri
Göz miqreninin esasını görme analizatorunun funksional pozğunluqları sebebinden yaranan nevroloji disfunksiya teşkil edir. Xesteliyin retinal formasının başlıca etioloji amili arxa beyin arteriyasının tonusunun regionar zeiflemesidir. Bu pozğunluq torlu qişanın müveqqeti işemiyasına getirib çıxarır. Oftalmoplegik miqren III cüt kelle sinirlerinin genişlenmiş venoz kavernoz sinus ve ya yuxu arteriyası terefinden sıxılması neticesinde baş verir. Seyrici skotomaya irsi meyllik teyin edilse de, xesteliyin ötürülme mexanizmi helelik müeyyen olunmamışdır.


Göz miqreninin tutmaşekilli xarakteri vazomotor


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Göz xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 913