canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bağırsaq spazmı

Bağırsaq spazmı – hezm traktının bir çox xesteliklerinin elameti olub, yüksek intensivlikli visseral ağrı ile xarakterize edilir. Sancışekilli ağrı bağırsaq divarının heddinden artıq yığılması neticesinde meydana çıxır. Onun sebebini aydınlaşdırmaq üçün müxtelif laborator, rentgenoloji, ultrases ve instrumental müayine üsulları teleb oluna biler. Bağırsaq spazmı konservativ yolla müalice olunur: sedativ preparatlar, spazmolitikler, ishal eleyhine vasiteler, xüsusi pehriz teyin edilir, qarın nahiyesine istiqac qoyulur.

Bağırsaq spazmı barede ümumi melumat
Bağırsaq spazmı serbest nozoloji vahid olmayıb, MBT-nin funksional pozğunluğunun elameti kimi formalaşır. Qastroenterologiya sahesinin aparıcı mütexessisleri hezm traktının bu cür fealiyyet pozğunluqlarının (qastroezofageal reflüks, funksional ishal, bağırsaq spazmı ve s.) gelecekde üzvi patologiyaya transformasiya ede bilecek premorbid veziyyet ve yaxud sadece elamet olması barede yekdil fikre gele bilmemişler. Her bir halda bağırsaq spazmına ciddi yanaşılmalıdır. Onun yaranma sebebini vaxtında teyin etmekle mede-bağırsaq sisteminin ciddi xesteliklerinin qarşısını almaq mümkündür.

Bağırsaq spazmının yaranma sebebleri
Bağırsaq spazmının sebebleri
Bağırsaq spazmı üçün tutmaşekilli ağrılar xarakterikdir. Onlar bağırsaq motorikasının müxtelif mexanizmlerinin pozulması ile elaqedar yaranırlar. Bağırsaq spazmının patogenezinin esas helqelerini orqanın divarının gerilmesi, sinir uclarının qıcıqlanması, bağırsağın saya ezelesinin tonusunun ve yığılmasının pozulması, patoloji peristaltika (antiperistaltika, peristaltika dalğalarının zeiflemesi ve ya güclenmesi, müeyyen bir nahiyede peristaltikanın itmesi), qida kütlesinin hereketi üçün maneenin yaranması teşkil edir.


Bağırsaq spazmı hezm sisteminin patologiyaları – keskin ve xroniki qastrit, mede ve onikibarmaq bağırsağın xoraları, hepatit, pankreatit ve s. fonunda emele gele biler. Medede ve bağırsağın başlanğıc hissesinde qida mehsullarının menimsenilmesi


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Həzm sistemi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 850