canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kövrek dırnaqlar

Kövrek dırnaqlar – xarici ve daxili amillerin tesirinden dırnaq lövhelerinin möhkemliyi ve tamlığının pozulmasıdır. Bele dırnaqlar tez-tez çatlayır, soyulur ve qırılır. Dırnaqların kövrekliyinin sebebini müeyyen etmek üçün xroniki patologiyalar, orqanizmde vitamin ve mikroelementlerin çatışmazlığı, göbelek xestelikleri inkar edilmelidir. Kövrek dırnaqların müalicesi etioloji amillerin aradan qaldırılması, müalicevi vannalar, parafin terapiyası, dırnaqların möhkemlendirilmesi, dırnaqlara qulluq üçün nezerde tutulan qidalandırıcı kremlerin istifadesinden ibaretdir.

Kövrek dırnaqlar barede ümumi melumat
Kövrek dırnaqlar – dırnaq lövhesinin qüsurudur. Dırnaq lövheleri matriks nahiyesinden başlanğıc götürür. Dırnaq kökünün aypara formalı ağ sahesi matriksin gözle görünen hissesidir. Dırnaqların böyümesi matriksde rüşeym hüceyrelerinin bölünmesi hesabına baş verir. Bu hüceyreler köhne dırnaq lövhesini tedricen öne iteliyir. Dırnağın quruluş, forma, qalınlıq ve böyüme süreti matriksin veziyyetinden asılıdır. Dırnaq lövhesinin esasını keratin teşkil edir. Dırnağın möhkemliyi kükürd terkibli amin turşusu – sisteinin miqdarı ile düz mütenasibdir. Keratin qatları arasında dırnaqlara parlaqlıq ve elastiklik veren su ve piy tebeqeleri yerleşir. Sağlam dırnaqlarda kükürdden elave diger mikroelemetler – kalsium, fosfor, xrom, sink, selen mövcuddur. Onların çatışmazlığı ve ya olmaması dırnaq lövhelerinin soyulması ve qırılması ile neticelenir.

Kövrek dırnaqların sebebleri
Dırnaqların kövrekliyi xarici ve daxili amillerin tesirinden yaranır. Dırnaqlar mesameli quruluşa malik olub, ellerin temas etdiyi su ve kimyevi maddeleri özüne asanlıqla hopdurur. Bu sebebden kövrek dırnaqlara esasen peşe fealiyyeti ile elaqedar daima turşu, qelevi ve diger aqressiv maddelerle temasda olan insanlarda rast gelinir. Bundan elave dırnaqların kövrekliyi ve soyulmasına meişet kimyası (yuyucu toz, temizleyici vasiteler), ellerin su altında uzun müddet qalması da sebeb ola biler. Bir sıra


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 881