canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yumurtalığın kistoması

Yumurtalığın kistoması – yumurtalığın epitel toxumasından inkişaf eden ve proliferativ böyüyen heqiqi şişidir. Erken merhelelerde yumurtalığın kistoması simptomsuz keçir; bir müddetden sonra qarnın ölçüleri böyümesi, dolma hissi, dartıcı ağrılar, dizurik elametler, defekasiya pozulmaları müşahide oluna biler. Diaqnoz ginekoloji baxış, kiçik çanaq orqanlarının ve qarın boşluğunun USM, yumurtalıq xerçenginin onkomarkerinin (СА-125) müayinesi, laparoskopiyanın neticelerine esasen qoyulur. Yumurtalığın kistomasının ağırlaşmalarına maliqnizasiya, nekroz, perforasiya, qansızma, qonşu orqanların sıxılması aiddir. Yumurtalığın kistomasının müalicesi yalnız cerrahi yolladır. Proqnoz töremenin histoloji quruluşuna esasen müeyyenleşdirilir.

Yumurtalığın kistoması barede ümumi melumat
Yumurtalığın kistoması uşaqlığın fibroması ile yanaşı qadın cinsiyyet sisteminin en çox rast gelinen şişlerinden sayılır. Kistoma yumurtalığın xoşxasseli şişlerine aid olsa da ekser hallarda ikincili maliqnizasiyaya meylli olur. Yumurtalığın kistomasının spesifikliyi onun süretli proliferativ böyümesi ile elaqedardır, bununla elaqedar neoplaziya çox zaman iri ölçülerde olur. Yumurtalığın kistoması evveller mövcud olan yumurtalığın kistasının esasında inkişaf ede biler. Kistoma yumurtalığa daxilinde bağlar (yumurtalıq asılan bağ, enli bağın bir hissesi, yumurtalığın xüsusi bağı), uşaqlıq ve yumurtalıq arteriyaları, sinirler ve limfatik damarlar olan anatomik ayaqcıq vasitesile birleşir.

Yumurtalığın kistomasının növleri
Yumurtalığın kistomasının növleri
Müasir ginekologiyada yumurtalıqların kistomaları xesteliyin gedişine, möhteviyyatın xarakterine, boşluqların daxilini bürüyen qata, lokalizasiyasına esasen tesnif edilir. Gedişine göre yumurtalığın kistomaları xoşxasseli, proliferasiyaedici (keçid) ve maliqnizasiyalaşmış olur. Yumurtalığın xoşxasseli şişleri zamanla proliferasiyaedici, sonra ise bedxasseli formaya keçe bilir. Möhteviyyatdan asılı olaraq kistomalar seroz ve musinoz


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Onkoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 854