canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yumurtalığın psevdomusinoz kistoması

Yumurtalığın psevdomusinoz kistoması – yumurtalığın xoşxasseli heqiqi töremesi olub, seliyebenzer madde (psevdomusin) sintez eden epitel elementlerinden ibaretdir. Patologiya qarında ağırlıq ve ağrı, qarnın hecminin böyümesi, defekasiya ve sidik ifrazı pozğunluqları ile tezahür edir. Yumurtalığın psevdomusinoz kistomasının diaqnostikasında vaginal müayine, USM, laparoskopiyadan istifade olunur. Müalice yalnız cerrahi yolla aparılır: töremenin xaric edilmesi, ovariektomiya, uşaqlıq artımlarının çıxarılması ve ya uşaqlığın supravaginal amputasiyası ile adneksektomiya.

Yumurtalığın psevdomusinoz kistoması barede ümumi melumat
yumurtalığın psevdomusinoz kistomasının sebebleri
Psevdomusinoz kistoma yumurtalıqların en iri şiş töremesi sayılır; rüşeym sehifelerinin differensiasiyasının pozulması zamanı ektodermal elementler, müller kanallarının epiteli, mezonefroz rudimentleri ve sethi ovarial epitelden inkişaf edir. Psevdomusinoz kistoma yumurtalığın yumru ve ya oval formalı, sıx elastik konsistensiyalı, nahamar sethli epitel şişidır. Ekser hallarda birterefli inkişaf edir. Adeten psevdomusinoz kistoma çoxkameralı olur: qatı yarımşeffaf, bezen qan qarışıqlı möhteviyyatla (psevdomusin) dolu olan müxtelif olçülü esas ve qız kistoz boşluqlardan teşkil olunur. Yumurtalığın psevdomusinoz kistomasının boşluğu uşaqlıq boynunun servikal vezilerinin epiteline benzer hündür prizmatik tekqatlı epitelle döşenmişdir.

Psevdomusinoz kistomanın divarları xaricden hamar olub, aşağı kubşekilli epitelle örtülür. Epitel qatın altında qan damarları ve limfa axacaqları ile birleşdirici toxuma qatı yerleşir; kapsulun daxili sethi hamardır, bezen orada papillyar töremelere rast gelinir. Yumurtalığın psevdomusinoz kistoması ayaqcığa malikdir, şiş çox hereketliliyi onun hesabına baş verir. Evertleşen tip üzre süretle böyüyür, iri ölçülere çataraq (30-50sm-e qeder) maliqnizasiyalaşa bilir.


Ginekologiyada yumurtalığın sekret ifraz eden (proliferativ aktivlik göstermeyen),


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Onkoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 823