canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Aralığın cırılması

Aralığın cırılması – doğuş prosesinde arxa bitişmenin, çanaq dibi ezelelerinin, uşaqlıq yolu ve düz bağırsağın divarlarının, elece de anal sfinkterin zedelenmesi ile xarakterize olunan patoloji veziyyyetdir. Aralığın cırılma teklükesi klinik olaraq, anal delik ve uşaqlıq yolu arasında qabarma, ödem, solğunluqla evez olunan sianoz, deri örtüklerinin patoloji parlaqlığı, çatları ile tezahür edir. Aralığın cırılması zamanı toxumaların tamlığının pozulması aşkarlanır. Diaqnostika doğuş prosesinde aralığa baxış ve cift doğulduqdan sonra doğuş kanalının reviziyasına esaslanır. Müalice cerrahi yolla aparılır: yara işlenilir, zedelenmiş strukturların anatomik tamlığı berpa olunur.

Aralığın cırılması barede ümumi melumat
Aralığın cırılmasının sebebleri
Aralığın cırılması dölün geliş hissesinin uşaqlıq yoluna ve qonşu anatomik strukturlara yüksek tezyiqi neticesinde baş veren travmatik zedelenmedir. Patologiya doğan qadınların 12-16%-de müşahide olunduğuna göre doğuşun en geniş yayılmış fesadı sayılır. Tekrar doğan qadınlarla müqayisede ilk defe doğanlarda aralığın cırılma riski 1.5-3 defe çox olur. Bundan elave risk qrupuna anamnezinde aralığın travmatik zedelenmeleri, uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun residivleşen xestelikleri olan qadınlar daxildir. Bu patologiyanın aktuallığı potensial ağırlaşmaların – septik xestelikler, qanaxma, anal sfinkterin tonusunun itmesi, uşaqlıq yolu ve uşaqlığın sallanması, rektovaginal fistulanın formalaşması, tikişlerin irinlemesi ve aralanmasının yüksek tezliyi ile bağlıdır.

Aralığın cırılmasının sebebleri ve tesnifatı
Aralığın elastikliyi hetta en qenaetbexş gedişli doğuşlarda da müeyyen bir hedde malik olur. Dölün geliş hissesinin doğuş yollarından keçmesi zamanı yaranan elave tezyiq müeyyen şertler daxilinde aralığın cırılmasına sebeb olur. Patoloji veziyyetin provokasiyaedici amillerine süretli doğuş, iri döl, mamalıq maşalarının qoyulması, qadının anatomik dar çanağı (xüsusen infantil ve yasti raxitik) aiddir. Risk amillerine ise


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7301 / 1174