canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Beçexor

Beçexor – döl yumurtasının patologiyası olub, xarici rüşeym qişasının (xorionun) xovlarının sistaya – daxilinde maye olan qovuqcuqlara transformasiyası, xovların epitelinin çoxalması, dölün ölümü ile xarakterize olunur. Beçexor erken toksikoz, qanaxmalar, hestasiya müddeti ile müqayisede uşaqlığın ölçülerinin artması ile tezahür edir. Patologiya vaginal müayine, USM, β-ХQ-nin miqdarının teyini, dölün FKQ-nın kömeyile aşkarlanır. Müalice vakuum-aspirasiya, uşaqlıq boşluğunun küretajı yolu ile beçexorun xaric edilmesinden ibaretdir, bezi hallarda histerektomiya icra olunur.

Beçexor barede ümumi melumat
Beçexor trofoblastik xestelikler qrupuna aiddir. Ginekologiyada «trofoblastik xestelik» termini altında trofoblastın müxtelif növ patologiyaları: sade ve invaziv beçexor, xorionkarsinoma, epitelioid trofoblastik şiş cemlenmişdir. Trofoblastın bedxasseli şişleri hamilelik dövründe, elece de abort, uşaqlıqdan kenar hamilelik, doğuşdan sonra inkişaf ede biler, lakin ekser hallarda onlar beçexorla elaqedar yaranır.

Beçexora bütün hamileliklerin 0,02-0,8%-de rast gelinir. Bu patologiya zamanı stromanın keskin ödemi ve xorion xovlarının çoxalması, üzüm salxımını xatırladan qovuqcuğabenzer genişlenmelerin yaranması qeyde alınır. Qovuqcuqlar (sistalar) 25 mm-e qeder böyüyür, onların daxilinde aminturşular, qlobulin, albumin, xorionik qonadotropinden ibaret bulanıq ve ya sarımtıl maye olur. Bir qayda olaraq, sistalarda damarlara rast gelinmir; nadir hallarda tek sayda formalaşmış kapilyarlar müeyyen edilir. Beçexorun elementleri stromanın kistoz ve ödemli degenerasiyası, vaskulyarizasiya elametlerinin olmaması, trofoblastın epitelinin hipertrofiyası ile xarakterize olunur.


Beçexorun tesnifatı
beçexorun sebebleri
Xorion xovlarının degenerasiya deresesine esasen tam ve hissevi beçexor ayird edilir. Beçexorun tam formasında transformasiya xorionun bütün xovlu elementlerini; hissevi formada ise yalnız müeyyen bir hissesini ehate edir. Her iki halda döl mehv olur,


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1047