canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ciftin vaxtından evvel ayrılması

Ciftin vaxtından evvel ayrılması – onun döl doğulmazdan evvel uşaqlıq divarından qopmasıdır. Ciftin vaxtından evvel ayrılması ağrı, qanaxma, uşaqlıq ezelelerinin gerginliyi, dölde baş veren pozğunluqlarla tezahür edir. Diaqnoz hamile qadının şikayetleri, vaginal müayine, USM neticelerine esasen qoyulur. Ciftin vaxtından evvel ayrılmasının müalicesi tokolitik, spazmolitik, qandayandırıcı anemiya eleyhine terapiyanın aparılmasından ibaretdir; bir sıra hallarda hamileliyin başa çatdırılması barede qerar qebul edilir.

Ciftin vaxtından evvel ayrılması barede ümumi melumat
Ciftin vaxtından evvel ayrılması ana ve dölün heyatını tehlüke altına qoyan ciddi ağırlaşmadır, bu zaman texiresalınmaz tibbi yardım teleb olunur. Mamalıq ve ginekologiyada uşaqlığın yuxarı hisselerinde, uşaqlıq cisminin divarları ve dibinde lokalizasiya olunan normal yerleşmiş ciftin vaxtından qabaq ayrılması ve cift gelişi zamanı uşaqlıq esneyi nahiyesinde yerleşen ciftin qopması ayırd edilir. Ciftin vaxtından evvel ayrılması hestasiya dövründe, elece de doğuş prosesinde inkişaf ede biler. Bu patologiyanın tezliyi 0,4-1,4% teşkil edir.

Hamilelik zamanı cifte hem uşaqlıq ezeleleri, hem de döl yumurtası ve dölyanı maye tezyiq gösterir. Normada bu qüvveler plasentar toxumanın süngerebenzer quruluş sayesinde elastikliyi ve embrional orqanın birleşdiyi uşaqlıq sahesinin zeif yığılma qabiliyyeti hesabına tarazlaşır. Neticede ciftin vaxtından qabaq ayrılmasının qarşısı alınır.


Ciftin vaxtından evvel ayrılmasının sebebleri
Ciftin vaxtından evvel ayrılmasının müalicesi
Ciftin vaxtından evvel ayrılmasının etiologiyasında aparıcı amil vaskulopatiyalar – uşaqlıq-plasentar qan dövranını pozan damar deyişiklikleri hesab olunur. Damar pozğunluqları hamilelerde somatik xestelikler (pielonefrit, hipertoniya xesteliyi, piylenme, şekerli diabet), toksikozlar (hestoz) ve s. fonunda yarana biler. Vaskulopatiyalar kapilyarların yüksek keçiriciliyi ve kövrekliyi, cift toxumasında çoxsaylı infarkt ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1038