canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Doğuş fealiyyetinin anomaliyaları

Doğuş fealiyyetinin anomaliyaları – doğuş prosesinde intensivlik, koordinasiya, güc, ritm ve uşaqlığın yığılma qabiliyyetinin pozulmaları ile xarakterize olunur. Doğuş fealiyyetinin anomaliyaları qanaxmalar ve dölün hipoksiyasına sebeb olur, infeksiyalar ve doğuş travmalarının yaranma ehtimalını artırır. Dölün ölümü ile neticelene biler. Diaqnoz şikayetler ve müayinelerin neticelerine esasen qoyulur. Müalice konservativ yolla aparılır. Fizioloji doğuş mümkün olmadıqda cerrahi emeliyyat heyata kecirilir.

Doğuş fealiyyetinin anomaliyaları barede ümumi melumat
Doğuş fealiyyetinin anomaliyaları (patoloji doğuş) – doğuş zamanı uşaqlığın yığılma aktivliyinin pozulmasıdır. Geniş yayılmış patoloji hal sayılır, 10-20% zahılarda rast gelinir. Her 3-cü Qeyseriyye kesiyi emeliyyatınin gösterişi doğuş fealiyyetinin anomaliyaları hesab olunur. 80-85% hallarda ilk defe doğan qadınlarda müşahide olunur. İlk doğuşun erken ve gec yaşlarda baş tutması bu patologiyanın yaranma ehtimalı daha da artırır. Doğuş fealiyyetinin anomaliyaları zamanı ana ve döl üçün ciddi tehlükelerin yaranması onu müasir mamalığın esas problemlerinden hesab etmeye esas verir. Yarana bilecek ağırlaşmalara – dölün hipoksiyası, doğuş travmaları, infeksiyalar, güclü qanaxmalar ve dölün ölümü aiddir. Bu patoloji halın diaqnostikası ve doğuşun apaılması mama-ginekoloq terefinden heyata keçirilir.

Doğuş fealiyyetinin anomaliyalarının sebebleri ve tesnifatı
Doğuş fealiyyetinin anomaliyalarının sebebleri
Doğuş fealiyyetinin anomaliyaları doğuş prosesini tenzimleyen bir sıra mexanizmlerin sinxron fealiyyetinin pozulması neticesinde yaranır. Bu anomaliyaların yaranma sebebleri 3 qrupa ayrılır: ümumi pozulmalar, reproduktiv sistemin müeyyen veziyyetleri ve hamilelik dövrü ve doğuş prosesinde yaranan problemler.


Ümumi pozulmalar qrupuna endokrin ve somatik xestelikler, siqaret çekme, narkomaniya, alkoqolizm ve sinir sisteminin pozğunluqları (oyanıqlıq, emosional labillik ve stresse qarşı davamlığın


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7312 / 929