canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Doğuşdan sonrakı infeksiyalar

Doğuşdan sonrakı infeksiyalar – doğuşdan sonra 6 hefte erzinde inkişaf eden ve onunla birbaşa elaqeli olan infeksion etiologiyalı xestelikler qrupudur. Onlara lokal yara infeksiyaları, kiçik çanaq orqanlarının infeksiyaları, generalize olunmuş septik infeksiyalar aiddir. Doğuşdan sonrakı infeksiyaların diaqnostikasında onların yaranma vaxtı ve doğuşla elaqesi, periferik qanın şekli, ginekoloji baxış, USM, bakterioloji müayinenin neticeleri xüsusi ehemiyyet daşıyır. Doğuşdan sonrakı infeksiyaların müalicesi antibiotikoterapiya, immunostimuleedici ve infuzion terapiya, ekstrakorporal detoksikasiya, ilkin ocaqların sanasiyası ve saireden ibaretdir.

Doğuşdan sonrakı infeksiyalar barede ümumi melumat
Doğuşdan sonrakı (puerperal) infeksiyalar – patogenetik sebebi hamilelik ve doğuş olan irinli-iltihabi xesteliklerdir. Bu qrupa yara infeksiyaları (doğuşdan sonrakı xora, endometrit), kiçik çanaq boşluğunun hüdudlarından kenara çıxmayan infeksiyalar (metrit, parametrit, salpinqooforit, pelvioperitonit, metrotromboflebit ve s.), yayılmış infeksiyalar (peritonit, proqressivleşen tromboflebit) ve generalize olunmuş infeksiyalar (septik şok, sepsis) aiddir. Bu ağırlaşmalar müeyyen vaxt çerçivesi daxilinde – ciftin xaric olma anından doğuşdan sonrakı dövrün 6-cı heftesinin sonuna kimi inkişaf edir. İnfeksion etiologiyalı puerperal xesteliklere 2-10% zahılarda rast gelinir. Septik ağırlaşmalar ana ölümünün strukturunda aparıcı rol oynamaqla mamalıq ve ginekologiyanın prioritet problemleri sırasına daxil olur.

Doğuşdan sonrakı infeksiyaların yaranma sebebleri
Doğuşdan sonrakı infeksiyaların sebebleri
Doğuşdan sonrakı infeksiyalar mikrob agentlerinin doğuş prosesinde emele gelen yara sethine daxil olması neticesinde yaranır. Aralıq, uşaqlıq yolu ve uşaqlıq boynunun cırılmaları; uşaqlığın daxili sethi (plasentar sahe), Qeyseriyye emeliyyatı ile elaqedar postoperasion çapıq patogen mikroorqanizmler üçün giriş qapıları hesab olunur. Törediciler yara sethine hem xaricden


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7312 / 908