canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dölyanı mayenin çoxluğu

Dölyanı mayenin çoxluğu – mamalıq patologiyası olub, amnionda dölyanı mayenin miqdarının artması ile xarakterize olunur. Patologiya embirogenezin müxtelif dövrlerinde tezahür edir, ümumi veziyyetin pisleşmesi, flüktuasiya, şişkinlik ve ifadeli toksikozla müşayiet olunur. Diaqnoz obyektiv müayine ve USM-in neticelerine esasen qoyulur. Pasiyent mamalıq şöbesinde hospitalizasiya olunmalıdır, patologiyanın müalicesi antibiotikler, ciftde qan cereyanını yaxşılaşdıran preparatlar, vitaminlerın teyininden ibaretdir. Veziyyetin ağırlığından asılı olaraq gözleme taktikası ve ya tecili doğuş üsulu tetbiq oluna biler.

Dölyanı mayenin çoxluğu barede ümumi melumat
Dölyanı mayenin çoxluğu – amniotik mayenin tedricen ve ya süretli şekilde artaraq, normadan kenara çıxması ile xarakterize olunan mamalıq patologiyasıdır. Bu patoloji veziyyetin diger adı polihidroamniondur. Normada dölyanı mayenin hecmi hestasiyanın müddetinden asılıdır: 10-cu heftede-30 ml, 21 günden sonra-100 ml, 18-ci heftede 400 ml, doğuşa yaxın ise 800-1500 ml olur. Dölyanı mayenin çoxluğu hestasiyanın müxtelif merhelelerinde texminen 1% qadınlarda aşkarlanır, ekser hallarda patologiya II-III trimestrde rast gelinir. Dölyanı mayenin çoxluğu ana ve döl tehlüke daşıyır, 36% hallarda embriogenezin istenilen merhelesinde ifadeli toksikozun yaranmasına ve xestenin veziyyetinin nezereçarpacaq derecede pisleşmesine sebeb olur.

1/3 hallarda dölyanı mayenin çoxluğu özbaşına (spontan) düşüklerle neticelenir. Döl qişaları amniotik mayenin yüksek tezyiqine tab getirmeyib zedelenir, bu da dölün ölümü ile müşayiet olunur. Dölyanı mayenin çoxluğu dölün serbest hereketi üçün geniş sahe yaradaraq, onun anomal veziyyetine getirib çıxarır. Bu tip pozğunluq 6-7% hallarda rast gelinir. Amniotik mayenin çoxluğunun diger fesadlarına her ikinci halda doğuşdan sonra qanaxmalar, dölyanı mayenin vaxtından qabaq axması, ciftin ayrılması aiddir.


Dölyanı mayenin çoxluğunun sebebleri
Dölyanı mayenin çoxluğunun sebebleri
Amniotik


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 273