canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ginekoloq

Ginekoloq – qadın xesteliklerinin müalicesi, elece de hamilelik dövrü ve doğuş prosesinin aparılması ile meşğul olan mütexesisdir. Sağlamlığını qorumaq üçün her bir qadın ilde 2 defe ginekoloqun müayinesinden keçmelidir. Meqsedden asılı olaraq, konsultasiya ilkin ve tekrari olur. Birinci halda pasiyentin şikayetleri ve ginekoloji baxış esasında ilkin diaqnoz qoyulur. Onu deqiqleşdirmek üçün elave müayineler teyin edilir.

Tekrari konsultasiya zamanı ginekoloq müayinelerin neticesine esaslanaraq, diaqnozu tesdiqleyir, müalice sxemini tertib edir.

Ginekoloqun qebuluna gösterişler
Ginekoloq hekim
Profilaktik meqsedlerle yanaşı, qarnın aşağı hissesinde ağrı, uşaqlıq yolundan qanaxma, xoşagelmez qoxulu ve sarı, yaşıl rengli ifrazatlar, qaşınma, göyneme, aybaşı siklinin pozğunluqları ginekoloqun konsultasiyasına mütleq gösterişdir. Hemçinin cinsi infeksiyalardan ve hamilelikden qorunma yolları barede hekimle meslehetleşmek lazımdır.


Ana olmaq isteyen qadınlar tam müayine olunmalı, orqanizmi hamileliye hazırlaşdırmalıdır. Hamilelik baş verdikde, ginekoloq terefinden ana ve dölün veziyyetine nezaret edilir. Uşaq dünyaya geldikden 7-10 gün sonra qadının konsultasiyaya gelmeyi tövsiye olunur. Doğuş ve doğuşdan sonrakı dövr ağırlaşmasız keçerse, növbeti geliş 1 aydan sonraya teyin edilir.

Reproduktiv yaşlı (18-50) qadınlar doğuşdan sonra arzuolunmaz hamilelikden qorunma (kontraseptiv vasiteler), sonsuzluğun diaqnostika ve müalicesi, düşük problemleri ile ginekoloqa müraciet ede biler.

Klimaks dövrüne qedem qoyan qadınlar ilde en azı 2 defe ginekoloq ile elaqe saxlayıb, müayine olunmalıdır. Bele ki, bu dövrde ginekoloji, ürek-damar, endokrin, sümük ve şiş xesteliklerinin yaranma ehtimalı yükselir. Ehtiyac olduqda ginekoloq-endokrinoloq pasiyente evezedici hormonal terapiya teyin edir.

Ginekoloqun qebuluna hazırlıq
Konsultasiyadan evvel uşaqlıq yolunu şırınqa ile yumaq olmaz. Çünki bu prosedur hekime vaginal floranın ve ifrazatların real


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7331 / 1229