canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Göbek ciyesinin dolanması

Göbek ciyesinin dolanması – onun bir ve ya bir neçe ilgeyinin dölün boyunu ve ya bedeni etrafında yerleşmesi ile xarakterize olunan patologiyadır. Bu zaman anada heç bir klinik elamet müşahide edilmir, nadir hallarda ciftin vaxtından qabaq ayrılma riski yaranır. Göbek ciyesinin dolanması uşaqda betndaxili hipoksiyanın inkişafına sebeb ola biler, bu da ürek yığılmaları tezliyinin pozulması ve hereki aktivliyin azalması ile müşayiet olunur. Diaqnostika USM, kardiotokoqrafiya, rengli doppleroqrafiyanın neticelerine esaslanır. Göbek ciyesinin dolanmasının müalicesi döl ve ananın veziyyetinden asılı olmaqla ekser hallarda gözleme taktikasının tetbiqinden ibaretdir.

Göbek ciyesinin dolanması barede ümumi melumat
Göbek ciyesinin dolanması hamilelik patologiyalarına aid edilir, bu da onların ciddi ağırlaşmalara-ciftin vaxtından qabaq ayrılması, dölün anomal yerleşmesi ve gelişi, hipoksiyası ve ya asfiksiyasının inkişafına sebeb olması ile elaqedardır. Göbek ciyesi birleşdirici toxumadan ibaret olub, daxilinden vena ve 2 arteriya keçir. Göbek ciyesi cift ve döl arasında elaqeni temin edir. Göbek ciyesinin dolanması hestasiyanın müxtelif dövrlerinde orta hesabla 4-5 qadında aşkarlanır.

Texminen 10% hamilelerde hestasiya ve ya doğuş prosesinde göbek ciyesinin dolanması fonunda ağırlaşmalar qeyd olunur. Çox qısa (40sm-den az) göbek ciyesinin dolanması zamanı ciftin vaxtından qabaq qopma riski yüksek olduğundan bu hal tehlükeli hesab edilir. Elece de uzun göbek ciyesinin (70sm-den çox) dolanması dol üçün tehlüke daşıyır, bu zaman bir neçe ilgeyin uşağın anatomik hisseleri etrafında yerleşmesi, hemçinin düyünlerin yaranması böyük ehtimalla dölde asfiksiyaya sebeb ola biler.


Göbek ciyesinin dolanmasının sebebleri
Göbek ciyesinin dolanmasının sebebleri
Göbek ciyesinin dolanması hamileliyin müxtelif dövrlerinde inkişaf edir. Yaranma sebebleri ferqli olur, onlar arasında en çox rast gelineni dölün hipoksiyasıdır. Oksigen çatışmazlığı ile bağlı döl aktiv xaotik


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7328 / 1233