canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelerde sitomeqalovirus infeksiyası

Hamilelerde sitomeqalovirus infeksiyası — mayalanmadan evvel ve ya hestasiya dövründe sitomeqalovirus terefinden töredilen klinik manifest ve yaxud latent gedişli infeksion xestelikdir. Hipertermiya, kataral elametler, boyun ve çenealtı limfadenit, sialoadenit, ümumi intoksikasiya, ağımtıl-mavi ifrazatlar, bezen – hepatomeqaliya, splenomeqaliya, generalizeolunmuş limfadenopatiya ile tezahür edir. Diaqnostika prosesinde seroloji ve molekulyar laborator üsullardan istifade olunur. Müalice insan immunoqlobulini, rekombinant alfa-2-interferon, ağır gedişlerde ise nukleozidlerin sintetik analoqları ile aparılır.

Hamilelerde sitomeqalovirus infeksiyası barede ümumi melumat
Sitomeqalovirus infeksiyası (sitomeqaliya, SMVİ) — dölün zedelenmesi ve müxtelif anadangelme anomaliyaların inkişafına sebeb olan en geniş yayılmış infeksion xesteliklerden biridir. Regiondan asılı olaraq, sitomeqalovirusa qarşı anticisimler 40-98% pasiyetlerde aşkarlanır. Sitomeqaliyaya sosial ve ekonomik inkişafı aşağı seviyyede olan ehali qruplarında daha çox rast gelinir. Avropa ölkelerinde her 1000 doğuşdan 3-5-de anadangelme sitomeqaliya qeyde alınır, diger ölkelerde bu gösterici 0,2 -2,2% teşkil edir.

Hamilelerde sitomeqalovirus infeksiyasının sebebleri
Hamilelerde sitomeqalovirus infeksiyasının sebebleri
Xestelik herpes virus ailesine mexsus iri ölçülü DNT-genom sitomeqaloviruslar terefinden töredilir. Mütexessisler töredicinin 3 stammını ayırd edirler, onların her biri serbest şekilde eyni adamı yoluxdura biler. Yoluxma mayalanmadan evvel ve ya hamilelik dövründe baş verir. Viruslar orqanizmde ömürlük persiste olunaraq, demek olar ki, bütün növ toxumaları zedeleyir. İnfeksionistlerin bir qismi SMV-nin şerti-patogen mikroorqanizm olduğunu ve onun reaktivliyinin yalnız immunitetin kifayet qeder zeiflediyi hallarda müşahide edildiyini hesab edir.


Hestasiya dövründe sitomeqalovirusun patogenliyinin güclenmesi orqanizm terefinden yad cisim kimi qebul olunan dölün müdafiesine


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7340 / 1187