canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelik ağırlaşmaları

Hamilelik ağırlaşmaları — hestasiya ile elaqedar yaranan ve onun tebii gedişini pozan patoloji hallardır. İlkin merhelelerde klinik simptomatika ile müşayiet olunmaya biler, sonralar ise qarnın aşağı hissesinde ağrı, vaginal ifrazat, dölün hereki aktivliyinin pozulması, baş ağrıları, ödemlerle tezahür edir. Diaqnostik meqsedile uşaqlıq ve dölün USM, MRT-pelviometriya, laborator testler, invaziv prenatal üsullar, KTQ ve diger üsullar tetbiq olunur. Ana ve dölün veziyyetinden asılı olaraq, müalice hamileliyin uzadılmasına ve ya pozulmasına yöneldilir.

Hamilelik ağırlaşmaları barede ümumi melumat
Hamilelik ağırlaşmalarının sebebleri
Mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin melumatlarına esasen yalnız 30-50% hamilelikler fizioloji gedişe malik olur ve bu gösterici tedricen azalır. Erken toksikozdan elave hestasiya dövrünün en geniş yayılmış ağırlaşmalarına düşükler (15-20%) ve vaxtından evvel doğuş (6-10%) aiddir. Yarımçıq doğulmuş uşaqların 30-80%-i elillikden eziyyet çekir. Texminen 8% hamilelerde dölyanı mayenin azlığı, 3-8%-de — preeklampsiya ve eklampsiya, 2-14%-de hestasion diabet qeyd olunur. Her 50-ci hamilelik uşaqlıqdan kenar inkişaf edir, her 200-cü hamile qadında ise cift gelişi izlenilir. Ağırlaşmaların diger növleri az hallarda müşahide olunur.

Hamilelik ağırlaşmalarının yaranma sebebleri
Hestasiya dövrünün ağırlaşmış gedişi ana ve döl terefden çoxsaylı amillerin tesirinden yarana biler. Hamilelik ağırlaşmalarının en çox rast gelinen sebebleri aşağıdakılardır:


Ektragenital somatik patologiya. Ürek-damar (hipertoniya, ürek qüsurları, aritmiyalar) ve uroloji xestelikler (qlomerulonefrit, pielonefrit) zamanı gecikmiş hestozların yaranma riski artır. Elece de hestasiya demek olar ki, bütün xroniki xesteliklerin dekompensasiyasına getirib çıxara biler.
Endokrinopatiyalar. Hipotalamo-hipofizar tenzimin ve yumurtalıqların endokrin funksiyalarının deyişiklikleri zamanı mayalanmış yumurtahüceyrenin implantasiya prosesi, miometriumun


[1] 2 3 ... 9 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7338 / 1196