canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelik dermatozları

Hamilelik dermatozları — hestasiya dövründe yaranan ve doğuşdan sonra öz-özüne sağalan spesifik deri xesteliyidir. Qaşınma, urtikar, papulyoz, vezikulyar, bulyoz, pustulyoz sepkiler, deri renginin deyişilmesi ile tezahür edir. Xesteliyin diaqnozu immunoqramma, İFR, İFA, bioptatın histoloji analizi, elementlerin möhteviyyatı ve sıyrıntının ekilmesi, qanın biokimyevi analizinın neticelerine esasen qoyulur. Müalice antihistamin preparatlar, membranostabilizatorlar, yerli ve sistemli qlükokortikosteroidler, emolentlerin teyini ile aparılır.

Hamilelik dermatozları barede ümumi melumat
Hamilelik dermatozlarına hestasiya dövründe ve nadir hallarda doğuşdan sonra yaranan, deri simptomları ile müşayiet olunan 4 xestelik – atopik dermatit, pemfiqoid, polimorf dermatoz, mamalıq xelostazı aiddir. Atopik dermatitli pasiyentlerin yalnız 20%-de xarakterik pozğunluqlar hamilelikden evvel qeyd olunmuşdur. Patologiyaya allergik reaksiyalar ve autoimmun xesteliklere irsi meylliyi olan 1,5-3% hamile qadınlarda rast gelinir. Hestasion dermatozları bir qrupda birleşdiren ümumi ferqlendirici xüsusiyyetlere onların xoşxasseli gedişi, hamilelikle assosiasiyasısı ve kliniki şekilde qaşınmanın olması aiddir.

Hamilelik dermatozlarının yaranma sebebleri
Hamilelik dermatozlarının sebebleri
Hamilelik dövründe aşkarlanan spesifik deri zedelenmelerinin etiologiyası tam öyrenilmemişdir. Mamalıq ve ginekologiya sahesinin ekser mütexessisleri onları hestasiya dövründe yaranan fizioloji hormonal ve immun pozulmalarla elaqelendirirler. Xesteliyin yaranmasında deride baş veren deyişiklikler – birleşdirici toxuma liflerinin dartılması, ekkrin ter vezilerinin aktivasiyası müeyyen rol oynayır. Dermatozların birbaşa sebeblerine aşağıdakılar aiddir:


Th2 aktivliyinin artması. Hamilelerde geden immun deyişiklikler dölün ayrılmasının qarşısını almağa yönelmişdir. Hestasiya dövründe humoral anticisimlerin sintezi azalır, T1 helperlerin (Th1) aktivliyi zeifleyir. T2 helperlerin aktivliyinin nisbi


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7340 / 1193