canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelikde ishal

Hamilelikde ishal – hestasiya dövrünün patoloji veziyyeti olub, formalaşmamış necis kütlelerinin tezleşmiş ifrazı ile xarakterize edilir. Necis ifrazının pozulması ağırısız gede ve ya geyirme, ürekbulanma, qusma, ağızda xoşagelmez dad, abdominal ağrılar, defekasiyaya imperativ çağırışlar, beden heraretinin yükselmesi, çekinin azalması, halsızlıq, yorğunluqla müşayiet oluna biler. İshalın sebebini müeyyen etmek üçün necis ve qanın klinik, bakterioloji, biokimyevi analizi, zondlanma, rektoromanoskopiya teleb olunur. Müalice adeten konservativ yolla: medikamentoz preparatlar, pehrizle heyata keçirilir.

Hamilelikde ishal barede ümumi melumat
İshal (diareya) – defekasiya aktının gün erzinde 4 defeden çox baş vermesidir. Bu zaman duru ve ya sıyığabenzer ifrazatların hecmi 200-300 ml-den çox olur. Diareya müsteqil xestelik deyil. Bu hal her hansı bir orqan ve ya sistemin fealiyyetinin ve yaxud anatomik strukturunun pozulması neticesinde yaranır. Bezen ishal hamileliyi ağırlaşdıran patologiyanın ilk elameti kimi tezahür edir. Ginekologiyada rast gelinen diareyaların tezliyi 34%-dir. Qebizliye nisbeten ishala daha çox tesadüf olunur. Ona esasen 35 yaşdan böyük ve çox genc (< 19 yaş) analar meylli olur. İshal adeten yüngül formada gedir, hamileler tez sağalır. Ağır formalar ise ana ve dölün heyatı üçün tehlüke sayılır. İshaldan eziyyet çeken hamile qadınların 1,5%-i stasionarda intensiv terapiya alır.

Hamilelikde ishalın yaranma sebebleri
Hamilelikde ishalın sebebleri
Hamilelik dövründe ishal ekseren hezm, endokrin, sinir sistemlerinde geden fizioloji deyişikliklerden meydana çıxır. Diger geniş yayılmış sebeb qidalanma pozğunluğudur. İshal hem de mayalanmadan evvel ve ya hamilelik dövründe baş veren xesteliklerin tezahürü sayılır. Hamile qadınlarda ishalın başlıca sebebleri aşağıdakılardır:


Hezm sisteminin qeyri-infeksion xestelikleri. Hestasiva dövründe mede sekresiyasının fizioloji azalması, elece de patologiyalar: disbioz, xolestatik hepatoz, hipoasid


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7344 / 1093