canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelikde qebizlik

Hamilelikde qebizlik — bağırsaq fealiyyetinin pozulması neticesinde necis ifrazının lengimesi ve yaxud bağırsağın tam boşalmaması ile xarakterize olunur. Qebizlik qarın ağrısı ve köple birge rast gelinir. Onun sebebini üze çıxarmaq üçün ultrases müayinesinden, qan ve necisin laborator analizinden istifade olunur. Necis ifrazını berpa etmek üçün düzgün qidalanma ve adekvat fiziki aktivlik meslehet görülür.

Normal hamilelikde qebizlik
Patoloji hamilelikde qebizlik
Bağırsaq xestelikleri ile elaqeli qebizlik
Hamilelikde qebizliyin sebebleri
Normal hamilelikde qebizlik
Hamilelikde qebizliyin sebebleri
Hamile qadınların ⅔-de qebizlik problemine rast gelinir. Erken dövrlerde qebizlik adeten hormonal deyişiklikler, qida rasionun deyişilmesi ile bağlı olur. Hamileliyin 2-ci yarısında defekasiya aktının çetinleşmesi böyüyen uşaqlığın bağırsağı sıxması, fiziki aktivliyin azalması neticesinde baş verir. Bele hallarda qebizlik tehlükeli sayılmır ve qeyri-medikamentoz üsullarla asanlıqla aradan qalxır. Normal hamilelikde qebizlik aşağıdakı sebeblerden yaranır:

Uşaqlığın ölçülerinin artması. II ve III trimestrde uşaqlıq süretle böyüyerek, bağırsaq ilgeklerine tezyiq gösterir. Bu sıxılma esasen kor ve siqmavari bağırsaq nahiyesinde olur. Tezyiq neticesinde necis kütlelerinin normal hereketi pozulur. Suyun rezorbsiyası artdığından necis berkiyir ve quruyur.
Hormonal deyişiklikler. Hamilelikde progesteron hormonun tesirleri üstünlük teşkil edir. Bu hormon hamileliyin saxlanılmasında zeruri faktor sayılır, çünki progesteron bütün saya ezeleli orqanların (uşaqlıq, bağırsaq, sidik kisesi) yığılmasını zeifledir. Peristaltikanın azalması xroniki qebizliye, defekasiya zamanı qarnın sol hissesinde diskomfort hissinin yaranmasına getirib çıxarır.
Qidalanma terzinin deyişmesi. Hamile qadınların rasionu ehemiyyetli derecede deyişe bilir. Qebizlik ve diger dispeptik pozğunluqlar heddinden artıq qidalanma ile bağlı ola biler. Bu zaman hezm sistemi elave yüklenmeye meruz


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7347 / 805