canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Parametrit

Parametrit – uşaqlıq boynu ve enli bağın sehifeleri nahiyesinde uşaqlığı ehate eden birleşdirici toxuma-parametriumun irinli-infiltrativ iltihabıdır. Parametrit ağırlaşmış abort, doğuş, ginekoloji emeliyyatlar, uşaqlığın irinli-iltihabi xesteliklerinden sonra yaranır. Febril temperatur, ezginlik, titretme, qarnın aşağı hissesinde ağrılarla tezahür edir. Parametritin diaqnostikası anamnestik melumatlara, ginekoloji müayineler ve USM neticelerine esaslanır. Müalice meqsedile aktiv mikrobeleyhine, infuzion, desensibilizeedici, immunokorreksiyaedici terapiyadan istifade olunur. Parametriumun absesinin formalaşması zamanı irinliyin yarılması ve drenajlanması gösteriş sayılır.

Parametrit barede ümumi melumat
Parametrit zamanı makroskopik şekil limfatik ve venoz damarların genişlenmesi, perivaskulyar ödem ve ekssudasiyanın inkişafı ile xarakterize olunur. Evvelce infiltrat giriş qapısının yaxınlığında – uşaqlıqetrafı sahede formalaşır, sonra ise iltihab limfogen ve ya venoz yolla diffuz şekilde aşağıya, öne ve arxaya doğru – paravaginal, paravezikulyar ve pararektal toxumalara yayılır. Bu sahelerin fassiyalarının irinli erimesi zamanı bütün çanaq dibi toxumasının diffuz iltihabı-pelviosellülit baş verir. Qalxan infeksiyalaşma zamanı prosese uşaqlıq boruları ve yumurtalıqlar, retroperitoneal sahe (paratiflit, paranefrit) qoşula biler. Nadir hallarda parametrit qarın divarı ve xarici cinsiyyet orqanlarının fleqmonası ile ağırlaşır.

Ekser hallarda (70-75%) parametrit zamanı iltihab kiçik çanaq toxumasının hüdudlarından kenara çıxmır. Ginekologiyanın hazırkı inkişaf merhelesinde parametritin vaxtında aşkarlanması ve antibiotiklerin tetbiqi ile elaqedar xesteliyin gedişi yüngül olur, ilfiltrat ise adeten absesleşme fazasına çatmadan sorulur.


Parametritin yaranma sebebleri
Parametritin sebebleri
Parametrit zamanı ekser hallarda qarışıq mikrob florası müşahide edilir, bağırsaq çöpleri, klebsiellalar, proteyler, spor emele getirmeyen anaeroblar, stafilokokk ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7355 / 1185