canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Plasentar polip

Plasentar polip – ağırlaşmış doğuş, hamileliyin süni yolla pozulması ve ya düşükden sonra uşaqlıq boşluğunda cift toxumasının qalıqlarından formalaşan polipoz töremedir. Patologiya doğuşdan ve ya abortdan sonra yaranan gecikmiş qanaxmalarla tezahür edir. Qanaxmalar bezen intensiv olub, anemiyaların inkişafına ve ikincili infeksiyanın qoşulmasına sebeb olur. Plasentar polipin diaqnostikasında mamalıq-ginekoloji anamnez, bimanual müayine, USM, histeroskopiya, sıyrıntının histoloji analizi ile müşayiet olunan diaqnostik qaşınmadan istifade edilir. Müalice cerrahi yolla (kornsanq, lazer, histerorezektoskopiya ve s. vasitesile) aparılır.

Plasentar polip barede ümumi melumat
Plasentar polip – uşaqlıq boşluğunda qalan cift qalıqlarından emele gelen patoloji töremedir. Enli esas ve ya nazik ayaqcığa malik ola biler. Xarici müelliflerin melumatlarına esasen plasentar poliplere doğuşların texminen 0.36%-de rast gelinir. Plasentar polipi hamilelik dövründe yaranan, müalicesine eytiyac olmayan, ana ve döl üçün tehlüke daşımayan uşaqlığın desidual polipinden (endoserviksin selikli qişasının xoşxasseli böyümesi, hormonal transformasiyası-desidualizasiyası) ferqlendirmek lazımdır. Plasentar poliplerın özbaşına sağalmaması, ifadeli qanaxmalarla müşayiet olunması, ağır fesadlara – anemiya, endometrit, sepsis, sonsuzluğa sebeb olmasını nezere alaraq, ginekologiyada onlar patoloji töremeler kimi qiymetlendirilir.

Plasentar polipin yaranma sebebleri
Plasentar polipin sebebleri
Plasentar polipler başa çatan ve ya pozulmuş hamileliklerden sonra formalaşır. Bu zaman hamileliyin sonluğu müxtelif ola biler: doğuşlar (tebii ve ya Qeyseriyye emeliyyatı), düşük, tibbi abort, inkişafdan qalmış hamilelik – döl yumurtasının instrumental üsulla xaric edilmesi. Lakin bütün hallarda polipin inkişafına uşaqlıq boşluğunda lengiyen fibrinoid qat ve ya trombotik kütlelere bürünmüş plasentar xovlar ve ya cift toxumasının qalıqları sebeb olur. Uşaqlıq boşluğunda cift toxumasının lengimesi


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7356 / 1126