canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadın cinsiyyet orqanlarının anomaliyaları

Qadın cinsiyyet orqanlarının anomaliyaları – daxili ve xarici cinsiyyet orqanlarının forma, ölçü, lokalizasiya, say, simmetriklik ve ya nisbetinin deyişilmesidir. Yaranma sebeblerine irsiyyet, intoksikasiyalar, infeksion xestelikler, erken ve gecikmiş hestozlar, hormonal pozğunluqlar, peşe zererleri, stress, keyfiyyetsiz qidalanma ve pis ekologiya şeraiti aiddir. Diaqnoz şikayetler, anamnez, xarici müayine, ginekoloji ve instrumental müayinelerin neticelerine esasen qoyulur. Müalice üsulu inkişaf qüsurunun xüsusiyyetlerine uyğun olaraq seçilir.

Qadın cinsiyyet orqanlarının anomaliyaları barede ümumi melumat
Qadın cinsiyyet orqanlarının anomaliyaları – cinsiyyet orqanlarının anatomik quruluşunun betndaxili inkişaf dövründe yaranan pozğunluqlarıdır. Adeten funksional pozulmalarla müşayiet olunur. Qadın cinsiyyet orqanlarının anomaliyaları anadangelme qüsurların ümumi sayının 2-4% -ni teşkil edir. 40% -dan çox hallarda sidikçıxarıcı sistemin anomaliyaları ile müşterek şekilde rast gelinir. Xestelerde hemçinin mede-bağırsaq traktının aşağı şöbelerinin inkişaf qüsurları, anadangelme ürek qüsurları ve sümük-ezele sisteminin anomaliyaları müşahide olunur.

Qadın cinsiyyet orqanlarının anomaliyalarının diger anadangelme qüsurlarla müşterekliyi bu patologiyalı xestelerin herterefli yoxlanılmasına esas verir. Xarici cinsiyyet orqanlarının anadangelme qüsurları adeten doğuş zamanı müeyyenleşdirilir. Daxili cinsiyyet orqanlarının anomaliyaları menarxe dövründe, planlı ginekoloji müayine zamanı, reproduktiv sistemin funksiyalarının pozulması sebebile (meselen, sonsuzluq) ve ya hestasiya dövründe ginekoloqa müreciet zamanı aşkar olunur.


Müalice ginekologiya sahesinin mütexessisleri terefinden heyata keçirilir.

Qadın cinsiyyet orqanlarının anomaliyalarının tesnifatı
Anatomik xüsusiyyetlere esasen qadın reproduktiv sisteminin anadangelme qüsurları aşagıdakı tiplere bölünür:

Bütöv orqan ve ya onun hisselerinin sayının artması multiplikasiya adlanır. Orqanların


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7360 / 1067