canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda kondiloma

Qadınlarda kondiloma – cinsiyyet orqanlarının xoşxasseli şişidir. Xestelik papillomavirus terefinden törenir. Kondiloma bezen simptomsuz gedir, diger hallarda ise vulva, uşaqlıq yolu ve boynunda ekzofit töremelerle özünü büruze verir. Görünen töremeler adeten qanama ve qaşınma ile müşayiet olunur. Diaqnoz klinik baxış, kolposkopiya, sitoloji ve DNT analizi esasında qoyulur. Müalice kompleksşekilli olub, immunoterapiyadan, sitostatik preparatların qebulundan ve destruksiya üsullarından ibaretdir.

Qadınlarda kondiloma haqqında ümumi melumat
Qadınlarda kondiloma müalicesi
Qadınlarda kondiloma (genital papillomavirus infeksiyası, anogenital ve yaxud zöhrevi ziyiller) – epitel-fibroz menşeli töremeler olub, cinsiyyet orqanlarında yerleşir. Xesteliye istenilen yaş dövründe rast gelinir. Maksimal cinsi aktivlik dövründe (18-30 yaşlarda) kondilomaya daha çox tesadüf olunur. Gösterilen yaş qrupunda zöhrevi ziyillerin yayılma tezliyi 45-81% teşkil edir. Patologiyanın töredicisi onkogen potensiyala malikdir. Bu sebebden kondilomatozdan eziyyet çeken xestelerde cinsiyyet orqanlarının epitel menşeli bedxasseli şişlerinin yaranma ehtimalı yüksekdir.

Qadınlarda kondilomanın sebebleri
Qadınlarda kondiloma nedir?
Qadınlarda kondiloma infeksion etiologiyalıdır. Xesteliyin töredicisi insan papillomavirusunun (İPV) müxtelif tipleridir. Kondilomatoz antroponoz (yalnız insanlar arasında yayılan) infeksiyalara aiddir. Yoluxma temas yolu ile baş verir. Papillomavirus yüksekkontagiozluğa malikdir. 60% qadınlarda infeksiya töredici ile ilkin temasdan sonra inkişaf edir. Yoluxmanın 2 forması möcvuddur:


Cinsi. İntim yaxınlıq zamanı virusun ötürülmesi başlıca yoluxma yolu sayılır. Erken (17 yaşdan tez) cinsi heyat, qorunmamış elaqeler, cinsi partnyorların tez-tez deyişdirilmesi infeksiyalaşma ehtimalını xeyli artırır.
Temas-meişet. Şexsi gigiyena qaydalarına emel olunmadıqda (özge adamların şexsi eşyalarını istifade etdikde) baş verir. Virus xeste insanın alt


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 942