canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda qonoreya

Qadınlarda qonoreya – qram-menfi mikroorqanizm Neisseria gonorrhoeae terefinden töredilen ve sidik-cinsiyyet traktı, düz bağırsaq, ağız boşluğu, udlağın selikli qişasının zedelenmesi ile xarakterize olanan spesifik infeksiyadır. Sidik-cinsiyyet forması uşaqlıq yolundan axan xoşagelmez iyli, irinli ifrazat, dizuriya, qarın nahiyesinde dartıcı ağrı, xarici cinsiyyet orqanlarının qaşınma ve ağrılı olması ile tezahür edir, lakin simptomsuz gedişe de malik ola bilir. Qadınlarda qonoreyanın diaqnostik üsullarına ginekoloji kresloda baxış ve laborator müayineler (yaxmanın mikroskopiyası, ifrazatın ekilmesi ve bakterioloji müayinesi, PZR, birbaşa immunoflüoressensiya) aiddir. Müalice sefalosporinler, penisillin, flüorxinolonlarla aparılan etiotrop antibiotikoterapiyadan ibaretdir.

Qadınlarda qonoreya barede ümumi melumat
Qadınlarda qonoreya – urogenital (qonoreya menşeli uretrit, servisit, bartolinit) ve ekstragenital formada (qonoreya menşeli proktit, stomatit, faringit, blennoreya) geden zöhrevi xestelikdir. Cinsi yolla keçen xestelikler arasında yayılmasına göre xlamidiozdan sonra ikinci yeri tutur ve çox zaman onunla bir yerde aşkar olunur. Qonoreyanın ekser halları 15-29 yaşlı qadınlarda qeyd olunur. Qonoreyalı cinsi partnyorla qorunmamış bir cinsi elaqe zamanı yoluxma riski 60-90% teşkil edir. Yüksek yoluxma derecesi, tanınmış antibiotiklere rezistent qonokokk ştammlarının yaranması, reproduktiv funksiyaya neqativ tesir – bu ve ya diger amiller qonoreyanın profilaktikasını venerologiya ve ginekologiyanın prioritet meqsedleri sirasına aid edir.

Qadınlarda qonoreyanın yaranma sebebleri
Qadınlarda qonoreyanın sebebleri
Qonoreyanın töredicisi paxla şekilli qram-menfi dipplokokk Neisseria gonorrhoeae hesab olunur. İnsan orqanizminde patogen yüksek davamlılığa malikdir, xarici mühitde ise tez bir zamanda mehv olur. Qonokokkun patogenlik amillerine antifaqositar aktivlikli kapsula; bakteriyanın epitel qatına yapışmasına kömek eden xovlar; hüceyre divarı


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 592