canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Spontan düşük

Spontan düşük – hestasiyanın 28-ci heftesine qeder hamileliyin öz-özüne pozulmasıdır. Spontan düşük qarında sızıltılı ve ya tutmaşekilli ağrılar, qanlı ifrazat, döl yumurtasının uşaqlıqdan qovulması ile tezahür edir. Hamileliyin öz-özüne pozulmasının diaqnostikası ginekoloji baxış ve USM neticelerine esaslanır. Hestasiyanın sonluğu düşüyün merhelelerinden asılıdır: düşük tehlükesi zamanı adeten, başlanmış formalarda ise nadir hallarda hamileliyi qorumaq mümkün olur.

Spontan düşük barede ümumi melumat
Spontan düşük– hamileliyin dölün heyat qabiliyyetine malik olmadığı merhelede qefil pozulması ile xarakterize olunan mamalıq patologiyasıdır. Hamileliyin pozulma müddetinden asılı olaraq, erken (hestasiyanın 12-ci heftesine qeder) ve gec (hestasiyanın 12-28-ci heftelerinde) düşükler ayırd edilir. Spontan düşüklerin ekseriyyeti hamileliyin I trimestrinde embriogenezin esas merhelelerinin sona çatması ve ciftin formalaşmasından evvel baş verir. Hestasiyanın 28-ci heftesinden sonra hamileliyin öz-özüne pozulması vaxtından evvel doğuş hesab olunur.

Spontan düşüklere inkişaf etmeyen hamilelikler: anembrioniya (boş döl yumurtası) ve donmuş hamilelik (embrion ve ya dölün ölümü) aid edilir. Hamileliyin ardıcıl olaraq 2 defeden artıq pozulması tekrari düşük adlanır.


Spontan düşüklerin sebebleri
Spontan düşüklerin sebebleri
Erken düşükler adeten xromosom patologiyaları, az hallarda ise mayalanmış yumurtahüceyrenin uşaqlığın selikli qişasına implantasiyasının pozulması ile elaqedardır. Hamileliyin öz-özüne pozulmasına endokrin pozğunluqlar (progesteron çatışmazlığı, hipotireoz); ananın autoimmun xestelikleri (antifosfolipid sindromu); uşaqlıq boşluğunun deformasiyası (ikibuynuzlu uşaqlıq, uşaqlıqdaxili arakesme, sinexiyalar, mioma, polipler) sebeb ola biler.

İstmiko-servikal çatışmazlıqla (İSÇ) müşayiet olunan keçmiş abortlar, cinsiyyet orqanlarının iltihabı xestelikleri (endometrit, endoservisit, adneksit), hamilelik dövründe keçirilmiş infeksiyalar (qrip,


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 902