canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Süretli doğuş

Süretli doğuş – ilk defe doğan qadınlarda 6 saatdan, tekrar doğan qadınlarda ise 4 saatdan az davam eden doğuşdur. Sinir sisteminin yüksek oyanıqlığı, mübadile pozğunluqları, bezi somatik ve endokrin xestelikler, çoxsaylı doğuşlar, reproduktiv sistemin xestelikleri ve hamileliyin gedişinin ağırlaşması neticesinde yaranır. Süretli doğuş uşaqlıq boynunun tez açılması, sancıların gücü ve tezliyinin artması, sancılararası intervalın azalması ile xarakterize olunur. Bu patologiya ana ve uşağın heyatı üçün tehlüke törede bilır. Diaqnoz anamnez, mamalıq müayinesi ve kardiotokoqrafiyanın neticelerine esasen qoyulur. Müalice: uşaqlığın aktivliyinin azalmasına yöneldilmiş farmakoterapiya.

Süretli doğuş barede ümumi melumat
Bu patologiyanın bir forması ilk defe doğan qadınlarda 4 saatdan az, tekrar doğan qadınlarda ise 2 saatdan az davam eden tez doğuşlardır. Müxtelif melumatlara esasen süretli ve tez doğuşlar ümumi doğuşların ümumi sayının 0,4-2,1%-ni teşkil edir. Mamalıq ve ginekologiyada bele doğuşlar ana ve uşağın heyatı üçün tehlüke töretdiyinden patoloji sayılır. Süretli doğuş cinsi orqanların cırılması, qanaxmalar, qasıq sümüklerinin aralanması, ciftin vaxtından evvel ayrılması, doğuş travmaları ve yenidoğulmuşun asfiksiyası ile müşayiet oluna biler. Ağırlaşmaların yaranma ehtimalı birbaşa olaraq doğuş fealiyyetinin süretinden asılıdır.

Süretli doğuşun sebebleri
Süretli doğuşun sebebleri
Süretli doğuşun yaranmasına bezi genetik xüsusiyyetler, sinir sisteminin yüksek oyanıqlığı, hamileliyin fesadlaşmış gedişi, qeyri-qenaetbexş mamalıq-ginekoloji anamnez, çoxsaylı doğuşlar, hormonal fonun keskin deyişmesi, bezi somatik ve endokrin xestelikler sebeb ola biler. Bezi qadınlarda süretli doğuş irsi xarakter daşıyır Bu, orqanizmin genetik xüsusiyyetleri ile – miometriumun yüksek oyanıqlığı (uşaqlıq hüceyrelerinin normal qıcıqlandırıcılara yüksek cavab reaksiyası verir) ve ya funksional istmiko-servikal çatışmazlıq (birleşdirici ve ezele toxuması arasında nisbetin


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7479 / 898