canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tam cift gelişi

Tam cift gelişi – ciftin atipik lokalizasiyası olub, plasentar toxumanın uşaqlığın daxili esneyini bütünlükle örtmesi ile xarakterize olunur. Ağrı ile müşayiet olunmayan müxtelif intensivlikli qanlı ifrazatla tezahür edir. Axıntı esasen hamileliyin II yarısında yaranır. Diaqnostikada transvaginal USM, az hallarda MRT ve vaginal müayineden istifade olunur. Doğuş yalnız Qeyseriyye emeliyyatı ile aparılır. Dölün natamam inkişafının elametleri ve qanaxmanın kesilmesi müşahide edildikde infuzion ve anemiyaeleyhine terapiya, tokolitik, qemostatik, dezaqreqantlar, gösterişlere esasen qlükokortikoidler meslehet görülür.

Tam cift gelişi barede ümumi melumat
Tam (merkezi) cift gelişinin tezliyi texminen 0.08% teşkil edir. Tekrar doğan, 35 yaşdan yuxarı qadınlarda bu mamalıq patologiyasına 3 defe çox rast gelinir. Son illerde tam cift gelişi daha sıx müşahide olunur, bu da uşaqlıqdaxili müdaxileler ve abortların sayının artması ile elaqedardır. Merkezi cift gelişinde dölün ölüm riski 17-26%-e çatdığından mütexessislerin esas meqsedi anomaliyanı vaxtında aşkar etmekden ve hamileliyin aparılmasının optimal taktikasını seçmekden ibaret olur.

Tam cift gelişinin sebebleri
Ciftinn atipik lokalizasiyası döl yumurtasının lazımi yere implantasiyasının mümkün olmaması neticesinde baş verir. Tam cift gelişinin ehtimalını artıran elametler 2 qrupa bölünür:


Uşaqlıq amilleri. Endometriumun distrofiyası, uşaqlıq divarının çapıqlı deyişiklikleri ve vaskulyarizasiyasının pozulması zamanı plasentasiya şeraiti pozulur. Hemçinin xroniki ve doğuşdan sonrakı endometrit, tez-tez tekrarlanan abortlar ve diger invaziv prosedurlar, posttravmatik ve ya postoperasion çapıqlar (cırılmalardan, miomatoz düyünün konservativ soyulmasından ve s. sonra) neticesinde oxşar patoloji veziyyetler yaranır.
Döl amilleri. Esneyin örtülmesi ile nidasiyaya döl yumurtasının proteazalarının aşağı aktivliyi sebeb ola biler. Bu hal adeten dölün eritroblastozu ve xromosom aberrasiyalar ve ya hormonal


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 913