canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tuboovarial abses

Tuboovarial abses — uşaqlıq artımlarının keskin irinli infeksion-iltihabi xesteliyi olub, onların erimesi ve kiseşekilli töremenin formalaşması ile xarakterize edilir. Qarnın aşağı hissesinde birterefli lokalizasiyalı keskin ağrılar, ürekbulanma, qusma, hipertermiya, dizurik pozğunluqlarla tezahür edir. Diaqnostik meqsedle vaginal müayine, transvaginal USM, kiçik çanağın KT, laborator üsullardan istifade olunur. Medikamentoz müalice antibiotikler, QSİEP, immunomodulyatorlar, infuzion terapiyanın teyini ile aparılır. Ağır hallarda, elece de konservativ terapiya müsbet netice vermedikde cerrahi müalice tetbiq edilir.

Tuboovarial abses barede ümumi melumat
Tuboovarial abses (tuboovarial irinli töreme, iltihabi adnekstumor) ginekoloji iltihabların en ağır formasıdır. Müxtelif alimlerin fikrince qadınlarda rast gelinen çanaq orqanlarının infeksion-iltihabi xesteliklerinin strukturunda tuboovarial absesin payı 6-15% teşkil edir. Patologiya esasen aşağı-ekonomik statuslu yaşı 20-den az olan cavan pasiyentlerde aşkarlanır, bu da onların yüksek cinsi aktivliyi ile izah olunur. Son on illikler erzinde daha çox iltihabın silinmiş formaları müşahide edilir: xestelerin texminen 1/3-de keskin klinik şekil xroniki gedişli iltihabi-destruktiv proses fonunda inkişaf edir.

Tuboovarial absesin sebebleri
Tuboovarial absesin sebebleri
Uşaqlıq artımları nahiyesinde hecmli irinli-iltihabi töreme adeten bir neçe amilin birge tesirinden formalaşır ve mövcud ginekoloji xesteliyin ağırlaşması sayılır. Tuboovarial nahiyenin birincili abseslerine çox nadir hallarda tesadüf edilir. Ginekologiya sahesinin mütexessislerinin fikrince xesteliyin yaranması üçün 2 ve ya 3 amilin müşterek, vehdet halında tesiri teleb olunur:


Aqressiv assosiativ flora. Abses ocağından götürülmuş materialın ekilmesi zamanı müxtelif mikroorqanizmlere rast gelinir. Pasiyentlerin 25-50%-de qonokokklar, 25-30%-de trixomonadalar, 25-60%-de ise qardnerella, bakterioid, peptostreptokokk, enterobakteriya,


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 909