canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın enmesi

Uşaqlığın enmesi – çanaq dibi ezelelerinin ve uşaqlıq bağlarının zeiflemesi neticesinde orqanın dib ve boyun hissesinin anatomo-fizioloji serhedden aşağıda yerleşmesi ile xarakterize olunan anomal veziyyetdir. Uşaqlığın enmesi qarnın aşağısında ve uşaqlıq yolunda tezyiq, diskomfort hissi, dartıcı ağrılar, sidik ifrazının pozulması (çetinleşmesi, tezleşmesi, sidik saxlamazlıq), patoloji ifrazatla tezahür edir. Uşaqlığın hissevi ve ya tam sallanması ile ağırlaşa biler. Diaqnoz ginekoloji baxış esasında qoyulur. Uşaqlığın enme derecesinden asılı olaraq, müalice konservativ ve ya cerrahi yolla icra edilir.

Uşaqlığın enmesi barede ümumi melumat
Uşaqlığın enmesinin elametleri
Daxili cinsiyyet orqanlarının anomal veziyyetleri arasında en çox rast gelinen forma uşaqlığın enmesi ve sallanmasıdır (uteresele). Uşaqlığın enmesi zamanı onun boynu ve dibi anatomik serhedden aşağı düşür, lakin uşaqlıq boynu hetta güc verdikde bele cinsi yarıqdan görünmür. Uşaqlığın cinsi yarıqdan xarice çıxması sallanma kimi qiymetlendirilir. Uşaqlığın aşağıya doğru yerdeyişmesi onun hissevi ve ya tam sallanması ile neticelenir. Ekser xestelerde uşaqlığın enmesi ve sallanması uşaqlıq yolunun aşağıya yerdeyişmesi ile müşayiet olunur.

Uşaqlığın enmesi tez-tez rast gelinen patologiyalardan olub, bütün yaş dövrlerinde izlenilir: 30 yaşa kimi qadınların 10%-de, 30-40 yaş arası- 40%, 50 yaşdan sonra ise 50% hallarda qeyd olunur. Cinsiyyet orqanlarında aparılan emeliyyatların 15%-nin sebebi uşaqlığın enmesi ve ya sallanması ile bağlı olur.


Çox zaman uşaqlığın enmesi onun bağ aparatının, elece de çanaq dibinin ezele ve fassiyalarının zeiflemesi ile elaqedardır. Bir sıra hallarda bu patoloji veziyyet düz bağırsaq ve sidik kisesinin yerdeyişmesine (rektosele, sistosele), onların fealiyyetinin pozulmasına getirib çıxarır. Bezen uşaqlığın enmesi hele reproduktiv dövrde inkişaf etmeye başlayır ve hemişe proqressiv gedişe malik olur. Uşaqlığın enmesınden asılı olaraq, müvafiq funksional


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 809