canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın submukoz mioması

Uşaqlığın submukoz mioması — uşaqlığın selikaltı qatında yerleşen ve miometriumun saya ezele hüceyrelerinden emele gelen xoşxasseli hormondan asılı şişdir. 50% hallarda xestelik simptomsuz gedir. Menorragiyalar, artan anemiya, aybaşı zamanı qarnın aşağı hissesinde tutmaşekilli ağrılar, hamileliyin mümkün olmaması ile tezahür ede biler. Xesteliyin diaqnostikasında transvaginal USM, hidrosonoqrafiya, histeroskopiya, kiçik çanağın doppleroqrafiyası ve angioqrafiyasından istifade olunur. Gediş xüsusiyyetlerinden asılı olaraq, konservativ, kombineolunmuş, cerrahi orqanqoruyucu ve ya radikal müalice tetbiq edilir.

Uşaqlığın submukoz mioması barede ümumi melumat
Uşaqlığın submukoz miomasının sebebleri
Miomatoz düyünler arasında submukoz (selikaltı) miomanın (leyomiomanın) payı 32% teşkil edir. Patologiyaya reproduktiv yaş dövründe olan qadınlarda rast gelinir ve o, qızlarda heç vaxt birinci aybaşının başlanmasına qeder müşahide edilmir. Esasen 33-40 yaşlı pasiyentlerde aşkarlanır. Son iller erzinde patologiyanın «cavanlaşma» tendensiyası ve submukoz düyünlerin 20-25 yaşlı xestelerde formalaşması qeyde alınır. Klimaks zamanı submukoz miomalar adeten inkişaf etmir, mövcud düyünler ise reqresse uğrayır. Xestelikle sonsuzluq arasında sıx elaqe mövcuddur – sonsuzluqdan şikayet eden her 5-ci qadında miomatoz düyünler reproduktiv sistemin yegane patologiyası sayılır.

Uşaqlığın submukoz miomasının yaranma sebebleri
Submukoz miomanın en çox ehtimal olunan yaranma sebebi hormonal disbalans ve miometriumun saya ezele hüceyrelerinin qadın cinsi hormonların tesirine qarşı hessaslığının pozulmasıdır. Submukoz leyomiomanın inkişafı aşağıdakı amillerle bağlı ola biler:


İrsi meyllik. Genetik sebeblerden miometrium hüceyrelerinin estrogen ve progesterona hessaslığının pozulması zamanı onların proliferasiyası baş verir.
Hipotalamo-hipofizar pozğunluqlar. Follikulostimuleedici (FSH) ve lüteinleşdirici (LH) hormonların seviyyelerinin deyişmesi neticesinde hormonal disbalans


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 796