canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq borularının xoşxasseli şişleri

Uşaqlıq borularının xoşxasseli şişleri — zeif süretle böyüyen qeyri-invaziv, hecmli töremeler olub, fallop borularının epitel, ezele, seroz qişalarından ve ya etraf toxumalardan inkişaf edir. Adeten klinik olaraq tezahür etmir. Hecmli neoplaziyalar zamanı diskomfort hissi, qarnın aşağı hissesinde ağrı, etraf toxumaların sıxılması elametleri, sonsuzluq müşahide oluna biler. Diaqnoz ginekoloji müayine, çanaq orqanlarının USM, KT, MRT, histerosalpinqoqrafiya, ultrasonoqrafiya, laparoskopiyanın kömeyile qoyulur. Müalice cerrahi yolladır: laparoskopik ve ya laparotomik adneksektomiya, tubektomiya, uşaqlığın artımlarla birge ekstirpasiyası ve ya uşaqlıq yolu üstü amputasiyası.

Uşaqlıq borularının xoşxasseli şişleri barede ümumi melumat
Uşaqlıq (fallop) borularının xoşxasseli şişleri – nadir ginekoloji patologiya olub, adeten postmenopauza dövründe aşkarlanır. Onkologiya, mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin müşahidelerine esasen qadın cinsiyyet orqanlarının neoplaziyaları arasında uşaqlıqborularının xoşxasseli töremeleri 0,5-3% teşkil edir. Lakin onların simptomsuz gedişi, aşağı proqredientliyi ve kiçik ölçülü olmalarına esasen populyasiyada daha çox yayılmaları ehtimal olunur. En çox rast gelinen xoşxasseli töremelere 1-2 sm ölçülü adenomatoid şişler ve teratomlar aiddir. Uşaqlıq borularının xoşxasseli şişlerinin vaxtında diaqnostikasının aktuallığı onların maliqnizasiyası ve yumurtalıqlara, peritona, böyük piyliye yayılması ile bağlıdır.

Uşaqlıq borularının xoşxasseli şişlerinin sebebleri
Uşaqlıq borularının xoşxasseli şişlerinin sebebleri
Şişebenzer töremelerden (endometroid kista, xroniki qeyri-spesifik ve verem menşeli iltihabi prosesler zamanı epitel qatın adenomatoz proliferasiyası, hidrosalpinks, piosalpinksden) ferqli olaraq, uşaqlıq borularının heqiqi xoşxassıli şişlerinin etiologiyası az yayılması ile elaqedar demek olar ki, öyrenilmemişdir. Fallop borularının xoşxasseli töremelerinin menşeyi ile bağlı bir sıra hipotezler işlenilir,


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 378