canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Xroniki ooforit

Xroniki ooforit – yumurtalıqların uzunmüddetli iltihabı prosesidir. Xesteliyin keskinleşmesi qarnın aşağı hissesi ve qasıq nahiyesinde küt ve yaxud sızıltılı ağrılar, selikli ve ya selikli-irinli ifrazatlarla xarakterize olunur. Remissiya fazasında ovarial–aybaşı siklinin pozğunluqları, dishormonal deyişiklikler, sonsuzluq müşahide edilir. Xesteliyin diaqnostikasında bimanual müayine, çanaq orqanlarının USM, laparoskopiya, laborator üsullardan istifade olunur. Müalice sxemine etiotrop antibakterial preparatlar, enzim, iltihabeleyhine ve immuniteti korreksiya eden vasiteler daxildir.

Xroniki ooforit barede ümumi melumat
Xroniki ooforitin sebebleri
Ooforitin xroniki formasına müsteqil patologiya kimi çox nadir hallarda rast gelinir, adeten fallop borularının iltihabı ile birge müşahide edilir, tibb edebiyyatında xroniki salpinqooforit (adneksit) olaraq adlandırılır. Ekser hallarda ooforit infeksion prosesin diger orqanlardan yayılması neticesinde inkişaf etmekle ikincili xarakter daşıyır. İltihaba bir ve ya her iki yumurtalıq qoşula biler. Xestelik esasen aktiv cinsi heyat süren 18-28 yaşlı qadınlarda yaranır. Ooforitin erken diaqnostika ve müalicesinin aktuallığı ikincili sonsuzluğun tezliyinin yüksek olması ile bağlıdır. Ginekologiya sahesinde aparılan müxtelif tedqiqatların neticelerine esasen reproduktiv funksiyanın pozulması xesteliyin 60-70% hallarında qeyde alınır.

Xroniki ooforitin yaranma sebebleri
Yumurtalıq toxumalarında iltihabi reaksiyaya adeten infeksion amiller sebeb olur. Prosesin birbaşa töredicileri aşağıdakılardır:


Cinsi yolla ötürülen infeksiyalar. Çox zaman xroniki ooforit qonokokk, xlamidiya, trixomonada, mikoplazmalar terefinden töredilir. Bele hallarda xestelik adeten ikiterefli olur.
Şerti-patogen mikroorqanizmler. İltihab streptokokk, stafilokokk, bağırsaq çöpleri, anaeroblar ve s. mikroorqanizmlerin tesirinden yarana biler. Qeyri-spesifik floranın aktivleşmesi zamanı proses bir- ve ya ikiterefli ola biler.
Verem


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 913