canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bazu oynağının artriti

Bazu oynağının artriti – bazu sümüyünün başının kürek sümüyünün oynaq çalası ile birleşen nahiyesinin iltihabi prosesidir. Patologiya intensivliyi müxtelif dereceli olan ağrılar, hereketin çetinleşmesi, hereket zamanı krepitasiya, oynaq nahiyesinde şişkinlikle müşayiet olunur. Bazu oynağı artriti rentgenoqrafiya, USM, MRT, artroskopiya, qanın biokimyevi analizi ve sinovial mayenin müayinesinin neticelerine esasen diaqnostika olunur. Xesteliyin müalicesi iltihab eleyhine, analgetik preparatların qebulu, oynaqdaxili inyeksiyalar, massaj, müalicevi beden terbiyesi, fizioterapevtik prosedurların aparılmasını teklif edir.

Bazu oynağının artriti barede ümumi melumat
Bazu oynağının artriti kürek-torakal (çiyin) oynağın iltihabi xarakterli xestelikler qrupudur. Bazu oynağının patologiyası rengarengdir ve özünde inkişaf qüsurları (bazu sümüyü başının hipoplaziyası, bazu sümüyünün anadangelme yarımçıxıqları ve çıxıqları), oynaq elementlerinin zedelenmesi (bağların ve kapsulun, ezele ve veterlerin ezilmesi, dartılması, cırılması; bazu çıxıqları, sınıqlar) ve xestelikleri (artrit, periartrit, osteoartroz, şişler, ankiloz ve s.) cemleyir. Bazu oynağının müxtelif patologiyaları arasında artrit aparıcı yerlerden birini tutur; esasen orta ve yuxarı yaşlı insanlarda rast gelinir. Bazu oynağının artriti izoleolunmuş patologiya kimi ve ya sistem xesteliklerin tezahürü kimi meydana çıxa biler; buna göre de hem travmatologiya, hem de revmatologiya çerçivesinde deyerlendirilir.

Bazu oynağı şarabenzer oynaqlara aiddir; kasaşekilli derinlik (kürek sümüyünün oynaq çalası) ve bazu sümüyünün şarabenzer başını özünde ehtiva edir; geniş hereket diapazonunu – bükme-açma, yaxınlaşdırma-uzaqlaşdırma, yuxarı etrafın dairevi fırladılmasını temin edir. Oynaq xaricden elastik kapsulla ehate olunub; güclü dimdik-çiyin çıxıntısı bağı ve etraf ezelerle – deltayabenzer, kürekaltı, tinüstü ve tinaltı, kiçik ve böyük girde ezelelerle möhkem stabilleşdirilir. Yuxarı etrafların hereketinde


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Revmatoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 836