canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Erken saç ağarması

Erken saç ağarması – avropoid ve monqoloid irqinin nümayendelerinde 25 yaşa ve neqroid irqinin nümayendelerinde ise 30 yaşa qeder ağ saçların emele gelmesidir. Erken saç ağarması, bir qayda olaraq, ümumi saç ağarması ile deyil, melanositlerin fealiyyetini pozan müxtelif menfi tesirli daxili faktorlarla elaqelidir. Saçların erken ağarmasının sebebinin aşkarlanması meqsedile trixoloq konsultasiyası, qanda ve saçda vitaminlerin ve mikroelementlerin, qalxanabenzer vezi hormonlarının seviyyesinin teyini mühümdür. Başın massajı, aparatla icra olunan prosedurlar, maskalar, mezoterapiya erken saç ağarmasının tezahürünü lengitmeye kömek edir. Ağarmış saçları renglenme vasitesile gizletmek olar.

Erken saç ağarması barede ümumi melumat
Trixologiya nöqteyi-nezerinden ilk ağ saçlar 25-30 yaşdan evvel meydana çıxdıqda erken saç ağarması ve ya saçların vaxtından evvel ağarması haqda danışmaq olar; bele ki, 40 yaşa qeder saçların çox hissesinin renginin deyişmesi baş verir. Başda tek-tük ağ saçlar 30-35 yaşdan sonra meydana çıxdıqda bu norma hesab olunur. Onlar, adeten, piqmentli saçların fonunda az nezere çarpan olurlar. İlk olaraq gicgah ve başın ön hissesi ağarır; 50-55 yaşlarda, bir qayda olaraq, bütün saçlar ağarır ve bütün nahiyelerde beraber paylanır. Ağ saçlar esmer insanlarda tebii sarışınlarla müqayisede daha tez nezere çarpır, lakin tünd saçlar açıq saçlara nisbeten leng ağarır.

Erken saç ağarmasının sebebleri
Saç ağarmasının üç variantı – yaşla elaqeli ve tebii qocalma ile elaqeli fizioloji; cavan yaşlarda meydana çıxan vaxtından evvel (presenil, erken saç ağarması); saçlarda piqmentin irsi olmaması ile elaqeli anadangelme (leykotrixiya) saç ağarması ayırd edilir. Bundan başqa, saçların ağarması tam, hissevi (ayrı-ayrı saç desteleri ağarır) ve ocaqlı (polioz) ola biler.


Yaşla elaqeli ve erken saç ağarmasının emelegelme mexanizmi eynidir. Bu, her iki halda saçlarda melanin piqmentinin itirilmesi neticesinde baş verir. Melanin epidermisin bazal qatında ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Saç xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887