canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Aqalaktiya

Aqalaktiya — ana südü sekresiyanın tamamile olmaması ile xarakterize edilen doğuş sonrası patologiyadır. Diaqnozun qoyulması prosesinde süd vezilerinin USM-i, prolaktinin seviyyesinin müeyyenleşdirilmesi, hipofizin xesteliklerini inkar etmek meqsedile baş beynin kompyuter tomoqrafiyası istifade olunur. Laktogenezin berpası üçün laktoqon effektli preparatlar, fizioterapevtik prosedurlar ve qidalanmanın korreksiyası tetbiq edilir. Laktasiyanın pozulmasının konkret sebebi melum olduqda müalice hemin problemin def edilmesine yönelir. Birincili aqalaktiyanın müalicesi mümkün deyil.

Aqalaktiya barede ümumi melumat
Uşaq dünyaya getimiş qadınların, demek olar ki, yarısında ana südü yetersizliyi olmasına baxmayaraq, südün tamamile olmamasına pasientlerin yalnız 3%-inde rast gelinir ve patologiya qadınların 1:10000 nisbetinde anatomik qüsurlarla elaqelidir. Ekser klinik hallarda laktasiya somatik, infeksion ve endokrin xesteliklerle elaqeli müxtelif endogen ve ekzogen faktorların tesiri altında dayanır. Aqalaktiya ilk defe uşaq dünyaya getirmiş ve 40 yaş ve daha sonrakı illerde ana olmuş qadınlarda daha çox aşkarlanır. Mammoloq ve mama-ginekoloqların müşahidelerine esasen qadının yaşı artdıqca laktasiyanın berpası perspektivleri azalır.

Aqalaktiyanın sebebleri
Uşaq dünyaya getirmiş qadında südün tamamile olmaması süd vezilerinin parenximatoz toxumasının morfoloji deyişiklikleri ve laktasiya prosesinin neyroendokrin pozulmaları ile bağlıdır. Bezi xestelerde bu faktorların kombinasiyası müşahide olunur; adeten, süd sintezi döşle qidalandırmadan bir müddet sonra dayanır. Aqalaktiyanın esas sebebleri aşağıdakılardır:


Vezili toxumanın olmaması. Süd vezilerinin anadangelme natamam inkişafı hipoqonadizm ve infantilizm elametlerinden biridir. Dolu qadınlarda patologiya süd vezi nahiyesinde piy toxumasının izafi inkişafı ile maskalanır. 40-45 yaşdan böyük pasientlerde süd vezilerinin involyusiyası neticesinde parenxima atrofiyalaşır.
Prolaktin sekresiyasının pozulması.


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Süd vəzi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 886