canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Mastit

Mastit – süd vezisinin iltihabı xesteliyidir. Patologiya sine nahiyesinde güclü ağrı, vezinin şişmesi, berkimesi, derinin qızarması, beden heraretinin keskin yükselmesi ile tezahür edir. Mastit mammoloq terefinden vizual baxış zamanı aşkarlanır, elave olaraq süd vezilerinin USM aparıla biler. Xestelik süd vezisinde irinlik, abses, fleqmona, nekrozun inkişafı, hetta letal sonluqla neticelene biler. Südün mikrob kontaminasiyası zamanı döşle qidalandırma dayandırılır. Uzaq dövrlerde süd vezisi deformasiyaya uğrayır, mastopatiya ve süd vezi xerçenginin inkişaf riski yükselir.

Mastit barede ümumi melumat
Mastit — süd vezi toxumasının iltihabıdır. Xestelik süd vezisinin bakteriyalarla infeksiyalaşması neticesinde baş verir. Süd veren analar arasında mastitin rastgelme tezliyi regiondan asılı olaraq, 1-16% arasında variasiya edir. Orta hesabla bu gösterici 5%-e beraberdir. Teessüfle qeyd etmek lazımdır ki, xesteliyin qarşısının alınmasına yöneldilen tedbirler helelik az effektivdir. Mastitle xestelenen insanların böyük ekseriyyetini ilk defe doğan (ve ya ilk defe süd veren) qadınlar teşkil edir. Bu, sağma prosesinin düzgün yerine yetirilmemesi neticesinde südün durğunluğunun artması ile izah olunur. Yaşı 30-dan yuxarı olan ve növbeti körpesini südle qidalandıran qadınlarda ise mastitin yaranmasına yanaşı geden xroniki xestelikle elaqedar orqanizmin müdafie xüsusiyyetlerinin azalması sebeb olur. Bele hallarda mastitin simptomatikası esas xesteliyin klinik tezahürleri ile müşayiet edilir.

Mastitin yaranma sebebleri
Mastitin yaranma sebebleri
Ekser hallarda mastit stafilokokk infeksiyası terefinden töredilir. Lakin qadın orqanizminde bakterial floranın (teneffüs sistemi, ağız boşluğu, sidik-ifrazat yolları, cinsiyyet orqanlarının infeksiyaları) olduğu hallarda mastitin yaranmasında bu mikroorqanizmler iştirak ede biler. Bezen süd vezisi bağırsaq çöpü ile infeksiyalaşır. Bakteriyalar süd vezisine hematogen yolla ve ya süd axarları ile daxil olur.


Mastit adeten


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Süd vəzi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884