canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Üreyin tamponadası

Üreyin tamponadası – perikard boşluğunda mayenin süretle toplanması ve perikarddaxili tezyiqin artması neticesinde ürek fealiyyetinin ve merkezi hemodinamikanın keskin pozulmasına getirib çıxaran klinik sindromdur. Üreyin tamponadası sine nahiyesinde diskomfort, ezabverici tengnefeslik, taxikardiya, taxipnoe, paradoksal nebz, arterial hipotoniya, vidaci venaların şişkinliyi, bayılma, şokla tezahür ede biler. Diaqnoz fizikal baxış, ExoKQ, EKQ, döş qefesinin rentgenoqrafiyası, üreyin sağ kameralarının kateterizasiyasının neticelerine esasen qoyulur. Üreyin tamponadası zamanı perikardın tecili punksiyası, bezi hallarda ise perikardiotomiya, subtotal perikardektomiya gösteriş sayılır.

Üreyin tamponadası barede ümumi melumat
Üreyin tamponadası – perikard boşluğunda mayenin süretle toplanması, perikarddaxili tezyiqin xeyli artması, medeciklerin diastolik dolmasının pozulması ile elaqedar ürek atımının keskin azalması neticesinde yaranan kritik veziyyetdir. Klinik tezahürlere esasen üreyin tamponadası keskin ve xroniki ola biler. Keskin tamponada üçün elametlerin süretli inkişafı ve gözlenilmez gediş xarakterikdir. Kardiologiyada üreyin tamponadası merkezi hemodinamikanın ağır pozğunluqları, metabolik ve mikrosirkulyator deyişikliklere getirib çıxaran, keskin ürek çatışmazlığı, şok ve ürek fealiyyetinin dayanması ile sonlanan tehlükeli veziyyetdir.

Üreyin tamponadasının yaranma sebebleri
Üreyin tamponadasının sebebleri
Üreyin tamponadası perikard boşluğunda müxtelif xarakterli mayenin (qan, irin, ekssudat, transsudat, limfa), elece de qazın toplanması neticesinde inkişaf edir. Adeten keskin ürek tamponadası hemoperikard – döş qefesi ve üreyin açıq ve qapalı zedelenmelerinde perikard boşluğuna qan sızma, tibbi prosedurlar (miokardın biopsiyası, üreyin zondlanması, merkezi venoz kateterin qoyulması), cerrahi emeliyyatlar, aorta anevrizmasının laylanması, miokard infarktı keçiren xestelerde üreyin spontan cırılması, antikoaqulyantlarla müalice zamanı baş


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Ürək-damar xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 827