canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqların aqressiv davranışları

Uşaqların aqressiv davranışları – özüne, etrafdakı insanlara, heyvanlara ve xarici obyektlere qarşı yönelmiş, zerer verme meqsedli verbal ve fiziki aktivlikdir. Menfi emosiyalar, zerer vurmaq arzusundan qaynaqlanır. Söze qulaq asmamaq (itaetsizlik), qıcıqlanma, tehqir, iftira, tehdid, ünsiyyetden imtina, zorakılıq (dişleme, vurma) ile tezahür edir. Diaqnozu hekim-psixiatr ve psixoloq qoyur. Müayine söhbet, müşahide metodlarına esaslanır; anketler, sorğular, proektiv testlerden istifade olunur. Müalice qrup şekilli ve ya ferdi psixoterpiyadan – emosiyaların kontrolunun, qezebin tehlükesiz ifadesinin öyrenilmesinden ibaretdir.

Uşaqların aqressiv davranışları barede ümumi melumat
Аqressiv davranışlar istenilen yaş qrupuna mensub uşaqlarda özünü büruze vere biler. Bu davranışlar ilk növbede qıcıqlanma, qezeb kimi menfi emosiyaların ifadesine xidmet edir; bele davranışı müşahide eden uşaq onu lazımlı hesab edir. İkincisi ise uşaqlar müeyyen meqsed – oyuncaq, yemek elde etmek; valideynlerin diqqetini celb etmek; gücünü, ehemiyyetini göstermek; etrafdakıları özüne tabe etmek namine öz aqresiyasını nümayiş etdirir. Arzusuna ne qeder tez nail olursa, aqressivlik bir o qeder davranışında möhkemlenir ve uşağın xarakterinin bir hissesine çevrilir. Bu fenomenin yayılmasını müeyyenleşdirmek çetindir. Bele ki, her bir uşaq heyatı boyunca aqressiyasını büruze verir. Aqresiya oğlanlarda daha evvel meydana çıxır ve açıq xarakterli olur; qızlarda ise dolayı yolla tezahür edir.

Uşaqların aqressiv davranışlarının sebebleri
Aqresiyanın sebebleri müxtelifdir – toplanmış emosional gerginlik, incikliyini sözlerle ifade ede bilmemek, böyüklerin diqqetinin azlığı, başqasının oyuncağını elde etmek arzusu, yaşıdlarına gücünü göstermek ve s. Bir çox hallarda uşaq özüne ve ya etrafdakılara zerer verir. Çünki kömeksizlik, keder, inciklik hiss edir, lakin öz veziyyeti ile bacara bilmir, problemlerinin helli üçün kommunikativ bacaqrıqlara malik deyil. Aqressivliyin aşağıdakı sebebleri ayırd


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Uşaq xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 839