canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Endokrinoloq

Endokrinoloq — endokrin patologiyaların diaqnostika, müalice ve profilaktikası ile meşğul olan hekimdir. Aşağıdakı elametlerle qarşılaşdıqda onun konsultasiyası mütleqdir:

İştah ve maddeler mübadilesinin pozulması. İştahın heddinden artıq artması fonunda çekinin yükselmemesi, elece de qida qebulundan imtina endokrin sistemin xesteliklerine şübhe doğurur. Şekerli diabetin başlıca elameti beden kütlesinin keskin deyişmesidir.
Ağrı sindromu. Pasiyentlerin ekseriyyeti müxtelif intensivlikli baş ağrılarından şikayetlenir. Ürek nahiyesinde xoşagelmez hissiyyat, kardialgiya adeten böyreküstü vezinin qapıq maddesinin ve qalxanabenzer vezinin patologiyalarına işare edir. Kalsiumun konsentrasiyası deyişdikde ezele ve sümüklerde küt ağrı yaranır.
Deri ve onun artımlarının (saç, dırnaq, piy ve ter vezileri) deyişmesi. Endokrin patologiyaların tez-tez rast gelinen elametlerine deri örtüyünün nazilmesi, quruluğu, diffuz qabıqlanma, polimorf sepgiler aiddir. Bu zaman dırnaq lövheciyi soyulur, qırılır, saçlar tökülmeye başlayır, hetta alopesiya müşahide olunur.
Dispeptik pozğunluqlar. Qanın elektrolit terkibi deyişdikde çox zaman mede-bağırsaq traktının motor-evakuator funksiyası pozulur, qebizlik ve yaxud ishal meydana çıxır. Xesteleri ürekbulanma, qusma, köp, epiqastral nahiyede ağırlıq ve diskomfort hissi narahat edir.
Reproduktiv funksiyanın pozulması. Qadınlarda yumurtalıqların disfunksiyası zamanı aybaşı siklinin müddeti deyişir, cinsi heves azalır, amenoreya, sonsuzluq, hiperandrogeniya fonunda izafi tüklenme baş verir. Kişilerde ise cinsi zeiflik ve ginekomastiya formalaşa biler.
Tez yorulma. Endokrin xesteliklerin erken tezahürlerine daimi zeiflik ve işleri evvelki qaydada yerine yetirmeyin mümkünsüzlüyü aiddir. Hemçinin yuxusuzluq, sebebsiz heyecan, yorğunluq, esebilik yarana biler.
Hemçinin sidik ifrazının tezleşmesi, daimi susuzluq, virus ve ya bakterial infeksiyalara meyllik, onların uzunmüddetli gedişi endokrinoloqun konsultasiyasına gösteriş


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Xesteliklerin diaqnostika ve mualice usullari
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887